Ana SayfaPara PiyasaPortföylerin ne kadarı döviz olmalı?---

Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?

5 / 9
Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?
28 Temmuz 2015 - 08:43 www.finansgundem.com

"YÜKSELİŞTE TL ALINMALI"

Ak Yatırım Uluslararası Piyasalar Mü­dürü Gökhan Şen, üçüncü çeyrek sonun­da doların 2.73, euronun ise 2.80 TL, dö­viz sepetinin ise 2.77 TL seviyesine çıkaca­ğı tahmininde bulunuyor. Kısa vadede dö­vizde yükseliş olsa da ekonomideki yavaş­lama, düşen cari açık, düşük fonlama ihti­yacı gibi faktörler göz önüne alındığında zayıf bir TL kuru görme ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen Gökhan Şen, orta va­deli beklentisini şöyle özetliyor:

"Bizce dövize yatırım için soru işaretleri oldukça fazla, çünkü belirsizlikler var. Üstelik FED'in bu yıl bir faiz artırımı yapma şansı hala yarı yarıya. Tüm bu riskler faiz farklarına yansımış mı diye bakınca TL faizinin fena olmadığını görüyoruz. Bu yüzden düşüşlerde döviz almak mı yoksa yükselişlerde TL almak mı soru­sunun cevabı, bizce TL alım yönünde cevaplanmalı." Şen, eu­ro/dolar paritesine ilişkin olarak ise "Euro zayıflamaya devam edecek" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster