Ana SayfaPara PiyasaPortföylerin ne kadarı döviz olmalı?---

Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?

4 / 9
Portföylerin ne kadarı döviz olmalı?
28 Temmuz 2015 - 08:43 www.finansgundem.com

"TCMB'NİN POLİTİKASI ÖNEMLİ"

İş Yatırım Menkul Değerler Hazine ve Portföy Yönetimi Müdür Yardımcısı Evrim Erten, Suruç'taki terör saldırısı ve erken se­çim tartışmalarının tekrar gündeme gelmesi nedeniyle dolar/TL kurunun ve döviz sepe­tinin kısa vadede zayıf seyrini koruyacağını söylüyor. Kurlarda bu yüzden kısa vadede volatilitenin yükseleceği tahmininde bulu­nan Erten, "Ekonomi tarafında ise Merkez Bankası, FED'den gelecek faiz artırım tak­vimine ilişkin sinyalleri göz önünde bulundurarak faiz artırımları­na başlayabileceğini düşünüyoruz" diyor.

Yatırımcılar açısından haber akışlarının yoğun olduğu ve oy­naklığın arttığı böyle bir dönemde döviz kuruna yatırımın birçok riski de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Erten, şu değerlen­dirmede bulunuyor: "Örneğin koalisyon hükümetinin kurulması halinde TL'de değer kazancı görmemiz şaşırtıcı olmaz. Aksi hal­de ise yani hükümetin kurulamaması ve ülkenin tekrar erken se­çim sürecine girmesi durumunda ise kurdaki değer kayıpları ar­tar."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster