Ana SayfaEmlakOtoyolun parlattığı bölgeler---

Otoyolun parlattığı bölgeler

5 / 8
Otoyolun parlattığı bölgeler
17 Aralık 2018 - 11:50 www.finansgundem.com

2019'DA TAMAMLANACAK

İhalesi 9 Nisan 2009'da yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun (Osman- gazi Köprüsü ve bağlantı yolları dahil) yapımı, Yap-işlet-Devret (YİD) modeliyle Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi-Yüksel-Göçay Ortak Girişimi tarafından kurulan Otoyol tarafından yürütülüyor. Projenin 2019 yılında tamamlanması-öngörülüyor. Proje kapsamında yer alan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatı Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerini de inşa eden, Japon IHI firması tarafından gerçekleştirildi.

Gebze-Qrhangazi-İzmir Otoyolu'nun tamamlanmasıyla Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu ile İzmir-Aydın Otoyolu ile birleştirilecek. Böylece Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesi otoyol ağıyla bağlanıp bir ring hattı oluşturulacak. Proje sayesinde, Anadolu'ya açılan Gebze-İzmit aksının trafik yükünün yüzde 30 azalması bekleniyor.

BURSA'DA NELER OLDU?

Yapımına 2010 yılında başlanan ve toplamda 433 km olarak projelendirilen Gebze-İzmir Otoyolu'nun Bursa sınırlarında kalan yaklaşık 110 km'lik kısmı Osmangazi Köprüsü'nün tamamlanmasından sonra kullanıma açıldı. Bu bölüm Bursa il merkezinin kuzey bölgesine kadar bağlantıyı sağlarken, Orhangazi, Gemlik, Çağlayan, Nilüfer-Mudanya, Görükle bölgelerinde çıkışlar bulunuyor, ikinci faz olarak yapımı devam eden 40 km'lik bölümde ise Karacabey çıkışı inşa edilecek.

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, otoyol projesinin ikinci fazının olduğu Karacabey-Nilüfer arasında yer alan bölgede değer artışlarının devam ettiğine dikkat çekiyor. Yazıcı, otoyol güzergahındaki bölgelerde arsa ve arazi fiyatlarının optimum seviyeye ulaştığını ve artık piyasa normallerinde artışlar gözlemlenmeye başladığını vurguluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferit can17 Aralık 2018 16:28

    önceden 3 saate düşecek denilen yol şimdi 140 km kısaltılacak yol diyor :D

  • YORUM17 Aralık 2018 12:01

    rant vurguncuları ellerini ovuşturuyordur, '' imara açılması beklenen'' bu otoyollar bir şehirden bir şehir e ulaşımı hızlandırmak için mi? yoksa birilerine rant sağlamak için mi yapılıyor? her kim ki bu güzelim ormanları katlediyor ve çevreyi tahrip ediyorsa bu ülkeye ihanet etmiş olur...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster