Ana SayfaEmlakOtoyolun parlattığı bölgeler---

Otoyolun parlattığı bölgeler

6 / 8
Otoyolun parlattığı bölgeler
17 Aralık 2018 - 11:50 www.finansgundem.com

NERELER YAPILACAK?

Sanayi kenti Bursa'da gerçekleşen değer artışları, kentte yapılan yatırımların yanı sıra, otoyol projesinin çevre yolu olarak kullanılması ve şehirlerarası ulaşımın hızlanması sayesinde gerçekleşti. Otoyol projesinin kent merkezindeki değer artışlarına etkisinin halihazırda azaldığı tahmin ediliyor.

Otoyolun yaklaşık 109 km'lik kısmı Balıkesir sınırlarında kalıyor. Balıkesir sınırlarında kalan ve ikinci faz olarak yapımı devam eden 29 km'lik Balıkesir kuzey kavşağı ile batı kavşağı arasının bu yılın sonuna doğru açılması, kalan kısmının ise 2019 yılında hizmete açılması bekleniyor.

Manisa'da Turgutlu, Saruhanlı, Akhisar, Kırkağaç ve Soma ilçelerinde otoyolun beş adet çıkışı planlanıyor. Kavşak noktalarının olduğu bölgelerde özellikle bağlantı yolları yakınında yapılaşma ihtimali nedeniyle araziler 2-3 kat değer kazanmış durumda.

İZMİR'DE BEKLENTİLER BÜYÜK

Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, otoyolun bir parçası olan Osman- gazi Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte İstanbul-Bursa arasının yakınlaştığına ve böylece iki sanayi kenti arasındaki araç trafiğinin de hızlandığına dikkat çekiyor. Kutlu, bu gelişmenin Kurtköy, Tuzla ve Gebze ile köprünün diğer tarafındaki Yalova ve Bursa hattının değerlenmesini sağladığını vurguluyor.

Otoyol tamamlandığında yoğun göç almaya başlayan İzmir'in popülaritesinin artmasıyla kentteki konut satışlarının yükselmesi bekleniyor. Mert Kutlu, otoyolun etkisiyle orta vadede İzmir'in çeperlerindeki nüfusun ve bununla bağlantılı olarak yeni konut projelerinin artmasının da öngörüler arasında yer aldığını söylüyor.

"ALT BÖLGELER DE CAZİP HALE GELECEK"

Makbule Yönel Maya/TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü

"Ülkenin sınai olarak en gelişmiş bölgeleri ile en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip bölgelerini birbirine bağlayan bir projeden bahsediyoruz. Etki alanı oldukça geniş olan bu projeyle birlikte güzergah üzerinde çok ciddi zaman tasarrufu sağlanacak. Bunun sanayi, lojistik ve turizm açısından etkilerini zaman içinde göreceğiz. Ulaşımın kolaylaşması ve alternatiflerinin artmasıyla birlikte, güzergah üzerinde çok tercih edilen ve bilinen bölgelerin dışında farklı segmentler için farklı alt bölgelerin de cazip hale gelmesi bekleniyor." 

"NÜFUS ARTIŞI YAŞANACAK"

Murat Atay/Garanti Mortgage Genel Müdürü

"Gebze-İzmir Otoyolu'nun geçtiği bölgelere baktığımızda hepsinde nominal bir artış gözlemliyoruz. Bunların arasında Körfez, İzmir ve Yalova daha ön plana çıkıyor. Bu güzergah üzerindeki trafik düzeyi arttıkça bu etki alanının daha da genişleyip yayılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu hat üzerindeki alanlarda da mutlaka bir değer artışı olacak, ilgili bölgelere yapılacak yatırımlarla nüfus artışı yaşanacak. Nüfus arttıkça da, o bölgedeki konut, işyeri, arsa değerlerindeki artışı da beraberinde getirecektir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ferit can17 Aralık 2018 16:28

    önceden 3 saate düşecek denilen yol şimdi 140 km kısaltılacak yol diyor :D

  • YORUM17 Aralık 2018 12:01

    rant vurguncuları ellerini ovuşturuyordur, '' imara açılması beklenen'' bu otoyollar bir şehirden bir şehir e ulaşımı hızlandırmak için mi? yoksa birilerine rant sağlamak için mi yapılıyor? her kim ki bu güzelim ormanları katlediyor ve çevreyi tahrip ediyorsa bu ülkeye ihanet etmiş olur...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster