Ana SayfaRöportajlarOdeabank'tan şube süprizi!---

Odeabank'tan şube süprizi!

2 / 6
Odeabank'tan şube süprizi!
29 Nisan 2013 - 17:56 www.finansgundem.com

Yaklaşık altı ay önce kuruldunuz. Bu sürede neler yaptınız?
Lisans alalı altı ay, ilk şubemizi açalı ise beş ay oldu. Kuruluşumuz itibariyle kimsenin aklına sıralamayı değiştirecek bir banka olacağımız gelmemişti. Ancak kısa sürede bunu başardık. Bugün Türkiye’de 49 banka var. Özelde dört, kamuda üç büyük banka var. Bu yedi büyük bankayı  Finansbank, Denizbank, TEB, HSBC ve ING izliyor. Bu 12 banka piyasanın yüzde 80-85’ine sahip. Bir de orta ölçekli Anadolubank, Abank, Tekstilbank, Burgan Bank var.
Finans kesimi ilk aşamada tek şubeli, Türkiye’yi tanımaya çalışan bir yapıda olmamızı bekledi. Ancak biz çok hızlı bir giriş yaptık. Yılsonunda 3,6 milyar aktif büyüklüğe ulaştık. Bu rakam bizi iki üç ay gibi kısa sürede 20-22’nci banka haline getirdi. Birkaç bin tane bireysel müşteri, birkaç bin tane kurumsal  müşteri ve altı şubeye üç ay gibi kısa bir sürede ulaştık.
Bu yılın ilk üç ayında rakamlarınız ne oldu?
3,6 milyar TL olan aktif büyüklüğümüz 7,8 milyar TL’ye ulaştı. Kredilerimiz 1,7 TL’den 3,8 milyar TL’ye çıktı. Bunlar 31 Mart rakamları…Bireysel artı kurumsal mevduat ise yılbaşındaki 2,5 milyar TL düzeyinden, 6,5 milyar TL’ye ulaştı. Bu rakamlar bizi tahmin ediyorum ki ilk 15 mevduat bankasından biri haline getirdi. Şu anda yarısı kurumsal ve ticari, yarısı bireysel olmak üzere toplam 8 bin müşterimiz var.
Müşteri sayısında yılsonu hedefiniz nedir?
biz bu yılsonuna kadar minimum 10 bin aktif bireysel mevduat müşterisine, 5-10 bin kurumsal ticari müşteriye, en az 50 bin kredi kartı ve kredi kullanan müşteriye ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü büyükler liginde olmak istiyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster