Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yenilik harekatı---

Türk bankalarından yenilik harekatı

6 / 7
Türk bankalarından yenilik harekatı
01 Ağustos 2018 - 15:08 www.finansgundem.com

"BU YIL 300 MİLYON DOLAR YATIRACAĞIZ"

Hakan Binbaşgil / Akbank Genel Müdürü 

HEDEF TEKNOLOJİLER: Bankacılığın geleceğinde teknoloji ve insan var. Bizim de 2013’ten 2017'ye kadar teknolojiye yaptığımız yatırımlar 550 milyon doları buldu. Son yıllarda teknolojiyi yoğun kullandığımız yeni projelerimizle bu tutarı daha da artırdık. 2018 yılında Akbank Veri ve Yaşam Merkezi girişimimizle 300 milyon dolarlık teknoloji yatırımı planlıyoruz. Özellikle yapay zeka, açık bankacılık, API, elektronik para, blockchain, sanal gerçeklik teknolojilerinde ve yeni şube modelimiz üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. 

DİJİTALİN PAYI: Dijital kanallar, müşterilerimize daha hızlı, kolay ve daha düşük maliyetli hizmet sunmak için bize önemli avantajlar sunuyor. Mayıs 2018 itibarıyla nakit dahil işlemlerde dijital kanalların payı yüzde 90. Beş yıl önce bu pay, yüzde 32’ydi. Önümüzdeki 5 yılda dijital bankacılığın tüm işlemler içindeki payının yüzde 95’lere gelmesini bekliyoruz. İnsan odaklı teknolojiler geliştiriyoruz. Chatbot teknolojisiyle para transferi, uçtan uca dijital ve şubesiz POS süreci gibi yenilikleri de yakın zamanda sunduk. Fintekleri yakından takip ederek yeni ürünleri bankamıza kazandırıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster