Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yenilik harekatı---

Türk bankalarından yenilik harekatı

3 / 7
Türk bankalarından yenilik harekatı
01 Ağustos 2018 - 15:08 www.finansgundem.com

DİJİTALDE BÜYÜK SIÇRAMA

Tüm bu yatırımlar, dijital bankacılığın büyümesini sağlıyor. Son 5 yılda bankacılık işlemlerinde dijitalin payı artıyor. Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil, bankacılık işlemlerinde dijital kanalların payının 5 yıl önce yüzde 80’lerden bugün yüzde 93’e geldiğini belirtiyor. 

5,8 milyonu mobil, toplam 6,6 milyon dijital bankacılık müşterisi bulunan Garanti Bankası’nın genel müdür yardımcısı Didem Dinçer Başer de, “İşlemlerimizin yüzde 95’i dijital kanallardan geliyor. Bunun da yüzde 60’ı mobile kaydı” diyor. Yapı Kredi de dijital kanalın payı yüzde 95’te. Cahit Erdoğan, son 1 yılda müşteri sayısının dijital bankacılıkta yüzde 30 ve mobil bankacılıkta yüzde 43 arttığını da vurguluyor. 

“Haziran verilerine göre dijital kanalların payı yüzde 90, mobil bankacılığın payı yüzde 51” diyen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, 2013 sonunda dijitalin payının yüzde 80 ve mobil bankacılığın payının da yüzde 10 olduğunu aktarıyor. Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çödek de “Dijital kanalların payı yüzde 90’a ulaştı. Mobil bankacılığın burada payı yüzde 32. 5 yıl önce dijitalin payı yüzde 84’tü” diyor. 

QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşad Demirkol, son 5 yılda dijital bankacılığın 3 kat büyüdüğünü belirterek bugün dijitalin işlemlerde payının yüzde 90 olduğunu açıklıyor. ING Bank’ta da son 5 yılda EFT, kredi kartı ödemesi, havale ve fatura ödemesi gibi gişe işlemlerinde dijital bankacılığın payı yüzde 50’den yüzde 84’e paylaştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster