Ana SayfaBankacılıkTürk bankalarından yenilik harekatı---

Türk bankalarından yenilik harekatı

1 / 7
Türk bankalarından yenilik harekatı
01 Ağustos 2018 - 15:08 www.finansgundem.com

Sektörde teknolojiye yüzlerce milyon dolarlık yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemde ise bankaların yapay zeka, makine öğrenmesi, biyometri, büyük veri ve blockchain teknolojilerine yatırımları sürecek.

Günümüzde teknoloji alanındaki ilerlemeler, bankacılıkta iş modellerine ilişkin ezberleri bozuyor. Küresel mega trendler, bu sektörün geleceğini şekillendiriyor. Aslında Türkiye, dijital bankacılık ve bankacılık teknolojilerinde diğer ülkelere kıyasla oldukça önde. Özellikle Türkiye’de bankacılık sektörü, gelişmiş diğer ülkelere göre teknolojik dönüşüme çok hızlı şekilde entegre oldu ve olmaya devam ediyor. Banka yöneticileri, bunun nedenini genç, eğitimli, teknolojiye meraklı, yenilikleri talep eden müşteri kitlesine bağlıyor.

Türkiye Bankalar Birliği’nin verilerine göre Türkiye’de aktif dijital bankacılık müşterisi sayısı 37 milyona ulaşmış durumda. Bu rakamın yaklaşık 24 milyonu sadece mobil bankacılık işlemi yapan kullanıcılardan oluşuyor. Bu veriler, Türkiye nüfusunun teknolojiye yatkınlığını ortaya koyuyor. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Bankacılık sektöründe iş yapış şekilleri değişiyor, dijital dünyaya taşınıyor. Bili Gates’in de ifade ettiği gibi bankacılığın sadece bankalarla yapılmadığı bir döneme geldik” diyor. 

İşte bu dijital dönüşüm için bankaların, teknolojiye yaptığı yatırım her yıl katlanarak artıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster