Ana SayfaRöportajlarMehmet Çalışkan’dan Türk bankacılığı---

Mehmet Çalışkan’dan Türk bankacılığı

6 / 6
Mehmet Çalışkan’dan Türk bankacılığı
11 Temmuz 2016 - 08:33 www.finansgundem.com

İNGİLTERE’NİN AB’DEN ÇIKMASI BAŞTA KENDİLERİNE ZARAR VERECEKTİR

-Brexit sonrası piyasaları nasıl görüyorsunuz?

-İngiltere’nin AB’den çıkışı önce bir oyun gibi başladı ve bir hafta öncesine kadar çoğu insan buna inanmıyordu. Bana göre AB’den çıkmak çok kolay değil sanırım. Belki İngiltere AB’den çıkmadan önce Kuzey İrlanda’yla İskoçya, büyük Britanya’dan çıkacaklar.

Bakın İngiltere’nin AB’den çıkması başta kendilerine zarar verecektir. Londra civarında çıkmamak için oy kullanan genç, eğitimli ve iyi kazanan grup AB’de kalmak istiyor. Hatta biz Londra olarak ayrılalım diyorlarmış.

Tabi bu ayrılık bizim ihracatımız da etkileyecek ve düşüşler yaşanacaktır. Cari açığımız en son 63 milyar dolar civarındaydı. Ama 105 milyar dolarlardan 63 milyar dolara geldi. Bu güzel bir toparlanma oldu. Bu düşüşe dövizden çok enerji ithalatı petrol ve doğalgaz sebep oldu. İkincisi de kredilerdeki yavaşlama. Ama bunlara rağmen Türkiye yüzde 4 büyüyor. Tamamen iç talepten kaynaklı bir büyüme. Ama bunu uzun vadede sürdüremeyiz. İç talepli bir büyüme çok kısa vadelidir. Onun için ihracatı tekrardan alevlendirmemiz lazım. Cari açık bu sene 50-55 milyar dolara inebilir. Ama bu gördüğümüz en güzel rakam olacak. Büyüme de çok düşecek. Yüzde 4’ler çok zor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster