Ana SayfaPara PiyasaKritik haftada Türkiye risk altında---

Kritik haftada Türkiye risk altında

1 / 5
Kritik haftada Türkiye risk altında
29 Temmuz 2013 - 08:11 www.finansgundem.com

Piyasalarda gündemi yine ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) belirleyeceği bir haftaya giriyoruz. Yatırımcıların gözü yarın başlayacak iki günlük Fed ve perşembe günü yapılacak ECB toplantısında
Fed'in ABD'nin güç kaybetmesi beklenen ikinci çeyrek GSYH ve istihdam verisi nedeniyle teşvikleri sürdüreceği ve faizleri uzun süre düşük tutmaya devam edeceği yönünde açıklama yapacağı beklentisi hakim. ECB'nin ise ekonomiyi desteklemek amacıyla faiz indirimini gündemine alabileceği konuşuluyor.
Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre,Fed'in bu hafta altını çizmese bile bu yıl içinde aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programından çıkışı için düğmeye basması bekleniyor. Ekonomistler merkez bankasının eylülde tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağını düşünüyor.
Bunun gelişmekte olan ülke ekonomilerini nasıl etkileyeceğine dair tartışmalarda ise Türkiye, en fazla yara alacak ekonomiler arasında telaffuz ediliyor. Geçtiğimiz hafta ünlü ekonomist Nouriel Roubini, teşviklerin azalmasıyla Türkiye dahil birçok gelişen ülkenin 'kalın bir duvara toslayacağı' yorumunda bulunmuştu. İsviçre merkezli finans kuruluşu UBS de, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgeye ilişkin değerlendirmesinde Fed'in para musluklarını kapatmasından en fazla etkilenecek ülkeler olarak Türkiye ve Güney Afrika'yı gösterdi.  Sonrasında ise Polonya ve Macaristan en fazla risk taşıyan ülkeler. En az tehdit altındaki ülkeler ise Çek Cumhuriyeti ve Rusya. Raporda ülke bazında yer alan değerlendirmeler şöyle:

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster