Ana SayfaPara PiyasaKritik haftada Türkiye risk altında---

Kritik haftada Türkiye risk altında

3 / 5
Kritik haftada Türkiye risk altında
29 Temmuz 2013 - 08:11 www.finansgundem.com

GÜNEY AFRİKA: Mali pozisyonu zayıf
Güney Afrika ile ilgili olarak ise şu değerlendirme yapıldı: "Son zamanlardaki yüklü satış, geniş cari açık ve zayıflayan mali pozisyonu, ülkenin ABD'nin parasal politikasındaki değişikliklere karşı hassasiyetinin artacağı anlamına geliyor.  Kurda ve parasal politikada değişiklikler beklenebilir. Ülkenin büyüme görünümü de kötü; 2013 için büyüme tahminini yüzde 2.4'ten yüzde 2'ye ve gelecek yıl için tahminimizi yüzde 3.5'ten yüzde 2.7'ye revize ettik. Büyümeyi destekleyecek parasal ve mali politika opsiyonlarının sınırlı olduğunu düşünüyoruz. Uzun vadede büyüme için ekonomik politikanın tazelenmesi gerek fakat 2014 genel seçimleri öncesinde bunun mümkün olduğunu düşünmüyoruz. "
RUSYA: Ödemeler dengesi güçlü
UBS, Rusya'yı Fed'in politikalarından daha az etkilenecek bir ülke olarak gösterdi. "Halen güçlü olan ödemeler dengesi, görece düşük borç ve döviz piyasalarındaki riskinin az olması küresel likiditedeki sıkışıklığın etkisini azaltacaktır" diyen UBS, bu tahminlerini petrol fiyatlarının varil başına 100/110 dolar olacağını varsayarak yaptı. Merkez Bankası'nın güvercin tutumunu koruyacağını söyleyen UBS, yine enflasyon nedeniyle Banka'nın faiz indiriminin 50 baz puan ile sınırlı kalabileceğini belirtti. Yatırımların azalmasının ekonomiyi baskıladığı uyarısında bulunan UBS, yılın ikinci çeyreğindeki zayıf büyüme verisinin canlanmanın beklentilerden daha yavaş olacağına işaret ettiğini de kaydetti. UBS'e göre Rusya ekonomisi yıl yüzde 2.5, 2014'te yüzde 3.6 büyüme gösterecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster