Ana SayfaPara PiyasaKritik haftada Türkiye risk altında---

Kritik haftada Türkiye risk altında

5 / 5
Kritik haftada Türkiye risk altında
29 Temmuz 2013 - 08:11 www.finansgundem.com

IMF, Fed'i uyardı
Uluslararası Para Fonu (IMF) Fed'in rekor düzeydeki parasal genişleme programlarından çıkışından kaynaklanabilecek volatilite risklerine karşı dikkatli olunmasını bildirdi. IMF, ABD Merkez Bankası Fed'in öngörülmedik varlık alımlarının, faizlerde "aşırı" volatiliteye neden olarak piyasalarda tepkiye neden olmasına karşı uyardı. Fed'in çıkışının küresel çaplı yan etkilerinin olacağına dikkat çeken fonun yönetim kurulu, "Bu riskleri azaltmak için çıkış stratejilerinde etkin iletişim ve zamanlamanın dikkatli idaresi kritik önem taşıyacak" yorumunda bulundu. IMF konut ve istihdam piyasasının, Fed'in kararının yaklaşması ve mali politikaların büyüme üzerinde baskı oluşturmasına rağmen ilerleme kaydettiğini söyleyerek ABD'nin bu yılki büyüme tahminini yüzde 1.7'de bıraktı. Fon 2014 büyümesini de yüzde 2.7 ile aynı seviyede tuttu. Fed, işsizlik oranının yüzde 7.6'larda seyretmesi ve Fed'in tercihi enflasyon endeksinin yüzde 1 artarak, merkez bankasının yüzde 2 hedefinin altında olmasına rağmen aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programını azaltmayı düşünüyor.
IMF ayrıca ECB'nin bu haftaki toplantısında, Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak amacıyla faiz indirimine gidebileceği kaydedildi. Kurum ayrıca ECB'nin alışık olmadık yeni bir parasal genişlemeye yönelebileceğinin altını çizdi.
Her ne kadar Euro Bölgesi PMI anketi iş dünyası aktivitesinin hızlandığına işaret etse de, Euro Bölgesi'nin üst üste ikinci yılında da resesyonda kalacağını öngören IMF, 2014'e kadar kıtada canlanma beklemiyor. Euro Bölgesi için bu yıl yüzde 1 ile 1,25 arasında bir daralma öngören kurum, mali ayarlamaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti. IMF, durgunluk riski ile enflasyonist baskıların olduğu Euro Bölgesi'nde finansal piyasalardaki dağılmayı önleyici önlemlerle büyümeyi desteklemesi için ECB'nin harekete geçmesi gerektiğini savundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster