Ana SayfaEmlak“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”---

“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”

6 / 8
“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”
11 Temmuz 2014 - 15:18 www.finansgundem.com

New York Times’ın geçtiğimiz ayki Türkiye’de ABD’deki mortgage krizine benzer bir kriz yaşanabileceğine ilişkin haberi konusunda ne düşünüyorsunuz?

ABD’deki mortgage krizi öncelikle kredi verilirken müşterinin kredibilitesinden ziyade her geçen gün artan konut fiyatlarının (yani teminatın) dikkate alınması ve söz konusu kredilerin daha sonrasında çeşitli enstrümanlar aracılığıyla yatırımcılara yeni kredi olarak satılması ve bu süreçten etkilenen tarafların sayısının oldukça artması neticesinde oluştu. Konut fiyatlarındaki hızlı düşüş söz konusu krizi bu şekilde kolayca tetikledi. Türkiye’de ve diğer Avrupa ülkelerinde konut kredileri her zaman müşteri kredibilitesi dikkate alınarak veriliyor. Ayrıca burada oluşan riskin tamamen başka taraflara aktarılmasını sağlayacak enstrümanlar da mevcut değildir. Yani bizde ABD’de de olduğu gibi subprime mortgage hiç olmadı ve sektör iyi regüle edildi. ABD’de o dönemde regülasyon tarafında ciddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Diğer taraftan, mortgage sektörü Türkiye’de milli gelirin yüzde 7’sine tekabül ederken bu oran 2008’de ABD’de yüzde 84’tü.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster