Ana SayfaEmlak“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”---

“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”

4 / 8
“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”
11 Temmuz 2014 - 15:18 www.finansgundem.com

Konut kredisi faiz oranlarında düşüş bekliyor musunuz?

Son dönemde, Merkez Bankası’nın da aldığı kararlara bakarak faiz oranlarında aşağı yönlü bir trend olduğunu görüyoruz. Kredi faizlerindeki düşüle birlikte yeniden konut kredilerine olan talepte de artış gözleniyor ve kredi kullandırımlarımızı olumlu yönde etkiliyor. Önümüzdeki dönemde de bu etkinin devam etmesini ve mortgage kullandırımlarının artmasını bekliyoruz. Konut satışlarının da yaz sonunda daha fazla hızlanmasını bekliyoruz.

Sizce konut balonu var mı?

Türkiye’de konut sektörü her yıl büyüyor. Nüfusumuzun yüzde 50’si 30 yaşın altında ve her yıl 1 milyon nüfus artışı var. Kentleşme oranı yüzde 80’ler seviyesinde ve artmaya da devam ediyor. Toplam konut kredilerinin milli gelire oranı ülkemizde yüzde 7’nin altında ama Avrupa’da yüzde 50, ABD’de yüzde 75’in üzerinde. Bu durum konut sektöründe talep canlılığı olmasını sağlıyor. Rakamlara ve sektörün durumuna baktığımızda, konut sektöründe balon riskinden bahsetmek doğru olmaz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster