Ana SayfaEmlak“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”---

“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”

5 / 8
“Konut satışları yaz sonunda hızlanacak”
11 Temmuz 2014 - 15:18 www.finansgundem.com

Fakat 1 milyon konut fazlası oluğuna ilişkin görüşler var.

Yapılan değerlendirmelerde alınan ruhsat sayıları üzerinden hesaplanmaya çalışılan konut stoğu rakamlarının gerçeği tam yansıtmadığını düşünüyoruz. Mesela geçtiğimiz yıl verilen ruhsat sayısı 800 binin üzerinde. Fakat ruhsatı alınan konutların hepsi aynı yıl inşa edilmiyor. İnşa sürecine girmek için yaklaşık iki yıl geçmesi gerekiyor. Dolayısıyla, geçen yıl 800 binin üzerinde ruhsat alınmış ama 500-550 bin adet ilk satış gerçekleşmiş bakış açısı üzerinden, arz-talep dengesizliği sonucuna ulaşmak doğru olmaz. 2013 satışlarını değerlendirirken 2011 yılı ruhsat adetlerine bakmak daha doğru olacaktır. Bu şekilde değerlendirdiğinizde arz ve talepte bir dengesizlik bulunmadığını görüyoruz.

Diğer taraftan özellikle arsa arzında problem olan belirli bölgelerde yükselen arsa fiyatlarına paralel olarak bazı dengesizlikler var. Ancak söylediğimiz gibi genelde yaygın konut stoğunda bir şişme ve konut balonundan bahsedemeyiz. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster