Ana SayfaBankacılıkKaradere’den 9 konuda önemli açıklamalar ---

Karadere’den 9 konuda önemli açıklamalar

6 / 7
Karadere’den 9 konuda önemli açıklamalar
04 Ekim 2013 - 08:52 www.finansgundem.com

BAŞÇI DOLARLA İNATLAŞMIYOR
Kurdaki yüksek seyrin özel sektöre tehdit oluşturduğunu ve özel sektörün açık pozisyon kapatmaya yönelttiğini belirten Nafiz Karadere, bu tehdit sürdüğü sürece dövizin düşmesi mümkün gözükmediğini söylüyor. Ara ara kurun düşebileceğini ifade eden Karadere, mevcut dinamikler devam ettiği müddetçe 1 dolar = 2 TL seviyesi, 1.98-2.02 seviyelerinin makul gözüktüğünü belirtiyor. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın elindeki veri setinin bankaların elinde olmadığının altını çizen Karadere şöyle konuşuyor: “Erdem Başçı çok iyi bir teknisyen. Başçı’nın tahmini dolarla inatlaşma değil. Birtakım bildikleri var. Dolar 1.92 olabilir ama bu seviyeler kalıcı olmayabilir.”
Bugünkü ekonomik koşullarla bakıldığında 1 dolar = 2 TL’de anormallik olmadığını belirten Karadere, “Dikkat ederseniz piyasadan da çok büyük bir şikayet yok. Kurda insanları rahatsız eden şey hızlı yükselmesi oldu” diyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı05 Ekim 2013 01:13

    Bankalar 100 lira toplayıp 110 lira kredi vermiş. Mecburen mevduata mahkum. Faizler negatife indiği an yastık altına ve emlağa gidiyor. BES yaygınlaşabilir. 5 yıl vadeli ayda bir faiz ödemeli vadeli hesap çıkarılabilir. Millet vadesinde sürekli hesabını yeniliyor zaten. Hem gidip döviz alacaklar stresi de biter.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster