Ana SayfaBankacılıkKaradere’den 9 konuda önemli açıklamalar ---

Karadere’den 9 konuda önemli açıklamalar

3 / 7
Karadere’den 9 konuda önemli açıklamalar
04 Ekim 2013 - 08:52 www.finansgundem.com

KOBİ’LER KREDİYİ GERİ ÖDEMEKTE ZORLANIYOR
KOBİ’lerde ciro artışı görmediklerini, iç piyasada vadelerin 1 yıla kadar uzadığını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, “KOBİ’ler aldığı krediyi ödemekte zorlanıyor” diyor. İçeride tüketimin ve kamu harcamalarının arttığını vurgulayan Karadere, buna karşın yatırımların artmadığını işaret ediyor. Olanların da köprü ve havalimanı gibi çok büyük yatırımlar olduğuna dikkat çeken Karadere, KOBİ’lerin, özel sektörün, yatırım kredisi talebinin artmadığının altını çizerken, tahsili gecikmiş alacaklarda da Mayıs’tan bu yana yüzde 10’luk bir artış olduğunu söyleyip ekliyor: “Genel kredilerde tahsili gecikmiş kredi oranı yüzde 2.47. Bu oran Garanti’de yüzde 1.96. KOBİ’lerde ise tahsili gecikmiş alacak rasyosu yüzde 2.7, Garanti’de ise yüzde 2.6.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı05 Ekim 2013 01:13

    Bankalar 100 lira toplayıp 110 lira kredi vermiş. Mecburen mevduata mahkum. Faizler negatife indiği an yastık altına ve emlağa gidiyor. BES yaygınlaşabilir. 5 yıl vadeli ayda bir faiz ödemeli vadeli hesap çıkarılabilir. Millet vadesinde sürekli hesabını yeniliyor zaten. Hem gidip döviz alacaklar stresi de biter.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster