Ana SayfaBankacılıkİşte bankacılıkta duayen bir isim: Nejat Bilginer---

İşte bankacılıkta duayen bir isim: Nejat Bilginer

3 / 9
İşte bankacılıkta duayen bir isim: Nejat Bilginer
14 Haziran 2013 - 08:54 www.finansgundem.com

MESLEKTE YÜKSELENLERLE GURUR DUYUYORUM

-Bunu nasıl başardınız?

Nejat Bilginer: Benim için önemli olan olumluya konsantre olabilmek. Güzel bir laf vardır “Yerinde sayanlar, ileri koşanlardan daha fazla ses çıkartır” diye. Ben buna inanıyorum. Koştuğunuz zaman konuşmaya dahi fırsatınız olmuyor. İşe girdiğiniz zaman konsantre olacaksınız. İK’nın görevi, müessesenin gelişimine katkıda bulunmak. Nasıl katkıda bulunacağız? İnsanları yönlendirerek, motive ederek… Netice aldıkça coşuyorsunuz, coştukça neticeler artıyor. Böyle bir atmosferde hakikaten büyük bir mesafe kat edildi. Çok iyi bir gelişim oldu ve şu anda da ING Bank olarak faaliyetini sürdürüyor.

-2010’da Şekerbank’a geçtiniz? Nasıl oldu bu?

Nejat Bilginer: 2004’te ING Bank’a geldiğimde Hakan Eminsoy genel müdürdü. 2010’un başında ayrıldı, yabancı bir genel müdür geldi. 2010 Nisan’ın başında Şekerbank’a geldim.  Geldiğimin ertesi günü Çeşme’ye müdürler toplantısına gittik. O toplantı benim için çok büyük şans oldu ve çok etkilendim. Çünkü bütün kadrolar, müdürler ve yönetmenler neredeyse 800 kişi vardı. Benim için organizasyon önemlidir. Orada da müthiş bir organizasyon vardı. Gelmesi, gitmesi, içeriği falan… İnsanlarla da konuşunca, bir aile havası olduğunu gördüm.  60 yıllık bir banka, kolay değil... Buranın bir özelliği aslında çalışanların hissedar olması, “Benim bankam” diyor çalışanlar, ama hakikaten onların bankası. Toplantıda o havayı aldım. Ondan sonra yapmaya çalıştığımız şeyler de onun biraz daha geliştirilmesi, bankaya kattığımız yeni insanların bu çerçevede olması, eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi gibi.

Şubelerde müşteri anketi yapıyoruz. Şu anda çok etkin Şeker TV’miz var. Yönetici ve personelimiz kendi başarı hikayelerini anlatıyor ve biz de o konuşmaları Şeker TV’ye koyuyoruz. Hem paylaşım, hem onore etmek bizim amacımız. Yönetici toplantılarında çıkan mesajları alıyor Şeker TV’ye koyuyoruz. Böylece yeni teknolojiyi de kullanmış oluyoruz. Şimdi bu yeni nesil teknoloji istiyor. Aldığımız elemanlarda 25-28 yaş kriterimiz var ve çok da başarılı neticeler aldık. Zımba gibi çocuklar hepsi.

-Değişik bankalarda uzun yıllar İK bölümünü yönettiniz. Sizin keşfettiğiniz, mesleğe başlamasına da yardımcı olduğunuz ve zirveye çıkan bankacılar kimler?

Nejat Bilginer: Benim keşfettiğim değil de, meslek yaşamında bazen ara kademeden, bazen sıfırdan, benim bulunduğum dönemde uzun yıllar çalıştığımız, gençken başlayıp mesleğinde yükselenler demek daha doğru olur. Onlarla gurur duyarım. Epey uzun bir liste var. Halit Yıldız, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı; Hakan Binbaşgil, Akbank Genel Müdürü; Mehmet Sezgin, BBVA Global Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Başkan; Selami Özcan, ING Bank Yönetim Kurulu Üyesi; Nafiz Karadere, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Murat Sarı, ING Bank Genel Müdür Yardımcısı; Cengiz Göğeban, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı;Ömer Baktır, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Recep Duray, SBN Sigorta Genel Müdürü; Bilgehan Kuru, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Mehmet Akif Aydemir, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Erol Göncü, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Taner Aksel, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Atalay Tarduş, Halk Bankası  Genel Müdür Yardımcısı; Dinçer Alpman, T-Bank Genel Müdürü; Gökhan Günay, Anadolu Bank Genel Müdürü; Taner Ayhan, Anadolu Bank Genel Müdür Yardımcısı; Tanju Kaya, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı, bu isimlerden bazıları... Kuşkusuz şu an hatırlayamadığım birçok değerli isimle de birlikte çalıştık.
Diğer yandan GMY olarak çalıştığım genel müdürlerim Burhan Karaçam, Bülent Şenver, Cemil Köksal, Orhan Emirdağ ve son olarak hem Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Basri Göktan’dan hem de Genel Müdürümüz Meriç Uluşahin’den çok şeyler öğrendim ve öğreniyorum.
Ben İK Müdürü iken Pamukbank’ın ‘bankacılığın rüya takımı’ diyebileceğim bir ekibi vardı. Genel Müdür Hüsnü Özyeğin, GMY’ler Burhan Karaçam, Vural Akışık, Akın Öngör, Cemil Köksal, İbrahim Betil, Erhan Dumanlı ilk aklıma gelen isimler. Ben lisansüstü çalışmalarımı bir anlamda hocalarım olarak gördüğüm bu yöneticilerimden aldığım uygulamalı derslerle yaptım. 
Şu an tüm bu birikimimle 60 yıllık köklü bir kurumda çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şekerbank’ın Türkiye genelindeki yaygın şube ağı, birçok ekonomik  krizi başarıyla yönetmiş deneyimli yönetim kadrosu ve ‘insan’ a önem veren kurum kültürü ile öne çıkan özellikleri, çalışma hayatımda Şekerbank’a hemen adapte olmamı sağladı. Şekerbank’ın stratejisi açısından sektörde edindiği farklı ve özel konum, insan kaynakları politikasına da yansıyor.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan12 Aralık 2013 16:26

    işyerinde moobbing i en iyi uygulayan biri olarak tanınmaktadır,kurum için değil patron için yapamayacağı yok olarak bilinmektedir,hedonist bir yapıya sahip olup adaletsiz davrandığı bazılarıyla helalleşmesi gereklidir,inancı varsa tabii,

  • pınar çekirge30 Haziran 2013 20:35

    Tüm bu deneyim ve vizyonun bir kitapta toplanma zamanı..hem de hemen..

  • kriz sevmez17 Haziran 2013 23:24

    Yahu o banka batır dur dolaş dur ekibi kim? Bu kadar bankacılık krizleri yasandı bankalar gitti birileri hep vardı?

  • Finansçı16 Haziran 2013 22:58

    Değerli Hocama uzun bir yaşam diliyorum. Kamu bankalarındaki (Ziraat ve Halkbank) öğrencilerini iyi yetiştirmiş. Makyevelin dediği gibi amaca ulaşmak için her yolu mübah görüyorlar. Hırsları akıllarının önüne geçmiş, birkaçını yanına alsa fena olmaz.

  • Ahmet TANER 15 Haziran 2013 02:02

    Sayın Nejat BİLGİNER Türkiye'nin İK konusundaki AKİL İNSANI dır. Onun idaresinde kendinizi çalışan olarak değil, her şeyden önce İnsan olarak hissedersiniz. Tanımış ve çalışmış olmaktan gurur duyuyorum.

  • A.Turgay Topaloğlu14 Haziran 2013 19:35

    35 yılı aşkın süredir sektörün içinde biri olup halen başarı ile görevini yürüten Sn Nejat Bilginer e nice başarılı ve sağlıklı seneler diliyorum

  • efelerdennn14 Haziran 2013 15:27

    Sayın Nejat bilginer görev geldikten sonra çalışanların çalışma koşullarında ne gibi iyileştirmeler yapmış, kendisi göreve geldikten sonra kaç personel işinden ayrılmış, bu ayrılan perosnel sayısı toplam içinde ne orandaymış...keşke buları da sorsaydınız

  • Eski bir bankacı14 Haziran 2013 14:37

    Biz 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz...

  • duayen14 Haziran 2013 13:11

    duayen ikcı olmamalı. bir ik gmysi 10 yıl koltuğundan kalkmazsa olmaz o iş. bu kişi için söylemiyorum başka bankalarda da var 10 yıllık ik gmysi. sonra 10 yıl hiçbir değişme olmuyor...

  • şekerli...14 Haziran 2013 12:46

    kendisiyle çalışınalar veya çalışmış olanlar acana sayın Bilginer hakkında ne düşünüyor...

  • Gamze aydın14 Haziran 2013 11:46

    Röportajı okumanı tavsiye ederim

  • Şebnem AKHAN ÇAKIN14 Haziran 2013 11:09

    Goethe'nin dediği gibi "Güzel bir düşünce ile güçlü bir karakter birleşince, harikalar ortaya çıkar". Sevgili Nejat beyi İK camiasına yıllar yılı verdiği emek ve katkıdan dolayı alkışlıyorum.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster