Ana SayfaGündemIŞİD nasıl büyüdü?---

IŞİD nasıl büyüdü?

5 / 8
IŞİD nasıl büyüdü?
30 Ağustos 2014 - 12:17 www.finansgundem.com

3.ABD: ABD’nin, IŞİD’in yükselişinde oynadığı en önemli rolün 2003’teki Irak işgali olduğu ifade ediliyor. ABD’nin Irak’a müdahale etmesiyle mezhep savaşını körüklediği ve El Kaide’nin yükselişine “ön ayak olduğu” belirtiliyor. ABD’nin Irak işgalinin gerçekleşmediği bir senaryoda, El Kaide’nin güçlenmemiş ve dolayısıyla bünyesinden IŞİD gibi bir örgütün çıkmamış olacağı sıklıkla dile getiriliyor. 

Öte yandan, uzmanlara göre, ABD’nin askerlerini Irak’tan çekmesi IŞİD’e destek oldu, ancak örgüte, işgalin kendisi kadar katkı sağlamadı. ABD’nin Irak’ta bir birlik bırakmasının IŞİD’in Haziran’daki yükselişini engellemiş olacağını düşünen bir grup uzman, bununla birlikte Suriye’de IŞİD’in bombalanmasının da örgütün gücünü kıracağına inanıyor. Ne var ki, IŞİD’in iki ülkedeki yükselişinin iki nedeninin - Irak iç politikası ve Suriye İç Savaşı – ABD müdahalesiyle çözülemeyeceğinde de birçok yetkili isim hemfikir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster