Ana SayfaGündemGedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır---

Gedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır

5 / 5
Gedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır
13 Mart 2017 - 15:04 www.finansgundem.com

"TÜRKİYE'DE OYUN ALANI BULAMIYORLAR”

Almanya maalesef olması gereken devlet aklıyla hareket etmiyor. Küresel sermayenin, küresel oligarkların kontrolünde bir ülke. Amaç belli. Almanya, Avrupa tıkandı. Türkiye'nin önü süratle açılıyor. Bu coğrafyada nüfuz sahibi olan bir Türkiye var. Sürekli hamle yapabiliyor. Bunları somutlaştırıp, devasa projelere dönüştürebiliyor. Şimdi İpekyolu Projesi devreye giriyor. İpekyolu Projesi ticaretin hızla gelişeceği bir güzergah olacak. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hizmete girecek. Türkiye'nin içinde bulunduğu devasa enerji projeleri hayata geçiriliyor. Bunlar coğrafyayı birbirine bağlayan kenetleyen projeler. Bu anlamda Türkiye, Almanya'nın önünü kesen bir devlet konumuna geldi. Kendi kurduğu AB'nin çöküşünü engelleyemiyor. Önce İngiltere, şimdi Fransa konuşuluyor. Almanya artık Türkiye'de oyun alanı bulamıyor. Türkiye'de güçlü bir yönetim var. Almanya'nın terörün, PKK'nın, FETÖ'nün dinlenme tesisi gibi alan oluşturmakla varabileceği bir alan yok. 

"FONLARI TÜRKİYE'YE ÇEKECEK” 

Türkiye Varlık Fonu'nun Türkiye ekonomisinin büyümesine 1.5 puan katkı yapacağını söyleyen Bülent Gedikli, büyük projelerin finansmanının sağlanacağını, kurumların daha efektif kar eden bir yapıya kavuşacağını dile getirdi. Türkiye Varlık Fonu'nun Türkiye'deki ülke pasifini artıracak, tasarrufları yükseltecek bir yaklaşım olduğunu söyleyen Gedikli, dünyanın birçok yerinden fonları Türkiye'ye çekeceğini kaydetti. 

Finansmanın sadece banka kredisine dayanmaması gerektiğini vurgulayan Gedikli, İslami finans, sukuk uygulamalarının devreye sokulmasının önemine dikkat çekti. Bugün İslami finansta İngiltere'nin birinci sırada olduğunu ifade eden Gedikli, "Türkiye'nin de bu işin içinde olması lazım. Körfez ülkelerine yapılan ziyaretlerde, finansal araçların azlığından şikayet ediyorlardı. 'Hangi araçla fonları getirebiliriz? Gayrimenkul tamam, onun ötesinde ne olabilir' diye soruluyordu. 

Türkiye Varlık Fonu'nun etkisiyle artık daha rahat söyleyebileceğiz. Sadece Körfez değil, birçok ülkenin fonları çekilecek. Norveç fonu bile geldi, yatırım yaptı."

(Hülya Genç Sertkaya/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster