Ana SayfaGündemGedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır---

Gedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır

2 / 5
Gedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır
13 Mart 2017 - 15:04 www.finansgundem.com

-2023 hedeflerinden uzaklaşıldığı eleştirileri yapılıyor...

-Şu anki veriler, hedeflerin tam yakalanacağı noktasında istenilen mesajı vermiyor gibi görünebilir. 2023 hedefleri hala geçerli, revizyon düşünmüyoruz. Bizim bundan sonra yapacağımız şey; siyasi sistem değişikliği ile birlikte bu ivmeyi 2023 hedeflerini yakalayacak şekilde hızlandırmak. İş dünyası, yatırımcı, ihracatçı, esnaf ve çiftçilerle bu hedeflere kilitlenir, odaklanırsak, 2023 hedeflerini inşallah yakalarız. 

-En kötü senaryoda bile ekonomiye ilişkin bir kriz beklentiniz var mı? 

-En kötü senaryo bir safsata. Öyle bir şey yok. Olası riskler üzerinden analizleri çok sağlıklı bulmuyorum. Örneğin, iki senedir FED'le ilgili olarak biz faiz artıramaz diyoruz, birileri de artırır diyor. Jeopolitik risklerden bahsediliyor. Bugün Türkiye, ABD ve Rusya ile oturup bölge ile ilgili karar alıyor. Türkiye bu noktada jeopolitik riskleri ortak platformlarda çözebilecek durumda. Türkiye güç kazanmaya devam edecek. Artık Türkiye için en kötü senaryo diye bir şey yok. Türkiye için gelecek vizyonu ve gelecek hedefleri var. Referandumdan sonra tam anlamıyla bir ekonomik seferberlik başlıyor. Bu manada yatırımcıların harekete geçmek için herhangi bir şeyi beklemesine gerek yok. 

-Raiting kuruluşlarının Türkiye'yi notlandırmasında siyasi etki söz konusu mu? Moody’s ve Fitch'in son açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz? 

-Tamamen siyasi açıklamalar yapıyorlar. 2008 finansal krizinden beri yaptıkları açıklamalarda sürekli kan ve itibar kaybettiler. Olayı tamamen siyasi gerekçelere dayanırdılar, tutarsız olmaya başladılar. Notlarının anlamı kalmadı. Bu nedenle yatırımcı not indirimlerine aldırış etmedi. Raiting kuruluşlarının bu saldırıları sırasında 'Nisandan itibaren not artırımı konuşulacak' demiştim. Bankaların rasyolarında sorun olmadığını, Türkiye'de bankacılık sisteminin temellerinin çok sağlam olduğunu ifade etmiştim. Kredi derecelendirme kuruluşları not indirimi yaptıklarında ben bu günlerin geleceğim görmüştüm. Raiting kuruluşları kendi kendilerini tekzip ettiler. O yüzden raiting kuruluşlarının Türkiye'nin not artırımına yönelik yaptıkları konuşmaları daha doğru. Onlar Avrupa bankalarına baksınlar, domino taşı gibi devrilecek günleri bekliyorlar. Avrupa'da bankacılık sistemi baştan aşağı sorunlu. Hepsini halı altına süpürüyorlar. Avrupa projesinin bitmesine belki de bankacılık krizleri sebep olabilir. Kamu borç oranı ve bütçe olarak bakıldığında Türkiye ekonomisinin rayından çıkması mümkün değil. Her şeye rağmen bugün bütün engele rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Bu başka bir ülkenin başına gelseydi, 1990'lar Türkiye'sinin başına gelseydi, çok büyük sıkıntılara neden olurdu. Artık öyle bir Türkiye yok.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster