Ana SayfaGündemGedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır---

Gedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır

3 / 5
Gedikli: Güçlü dolara göre hesap yapan yanılır
13 Mart 2017 - 15:04 www.finansgundem.com

-Faiz lobisi yeniden harekete geçer mi?

-Onlar zaten hep devrede. Türkiye'yi hedef yapmışlar. 15 Temmuz'da darbeyle başarılamayan şeyi, ekonomik saldırılarla yapmaya çalıştılar. Ekonomik saldırıları gerçekleştirenler bundan vazgeçmiş görünmüyorlar. Raiting kuruluşları adeta F16 saldırısı gibi saldırdı. Onlar "Bu tarz saldırılarla Türkiye ekonomisi büyük bir sorun yaşar, krize girer" diye düşünüyorlar. Devlet içinde sürekli tasfiye olduğu için "Devlet acaba zaafa uğrar mı" diyorlar. İkisinde de avuçlarını yalarlar. Geçici dalgalanmalar olabilir ancak Türkiye ekonomisi hiçbir zaman rayından çıkmaz, sapmaz. 

-ABD güçlü dolar ile daha ne kadar devam edebilir? 

-Küresel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ABD Başkanı Donald Trump'ın gelmesiyle ABD'de yeni bir süreç başladı. FED'in de ona göre yaklaşımları söz konusu. ABD'de olan şu: 'Trump, seçilmeden önce bir paket hazırlayacağım, 1 trilyon dolar altyapı yatırımları yapacağım, vergi indirimleri yapacağım" dedi. Bu nedenle bütçenin açık vereceği, FED'in faizleri artıracağı varsayıldı. Öyle ki bunların bir günde bir haftada olacağı yaklaşımı sergilendi. Ancak Trump paketini açıklayamadı, Ağustos'tan öncede o paketin devreye girmesi mümkün görünmüyor. Artık gerçekçi olalım. Resesyon riski taşıyan bir ABD ekonomisi var. FED Başkanı Janet Yellen da açıklamalarında "Ekonomik veriler uygun giderse" diyor. Son yaptığı konuşmada da Yellen martta faizlerin yüzde 100 artacağım söylemedi. Ekonomik veriler iyi giderse dedi. Temkinli olmak zorundalar. Veriler iyi gelirse FED'in faiz artırma ihtimali yüksek. Artırsa da bir şey değişmez. ABD ekonomisi resesyona girmeye başladığı zaman, tam tersi bir eğilim başlayacak. Faizleri yine düşürmek zorunda kalacaklar. ABD güçlü dolarla uzun süre devam edemez. Trump bile doların değerlenmesini tehlikeli buluyor, aşırı değerli dolarla dünya ile rekabet edemeyeceklerini söylüyor. Bu da faiz artırımının önünde bir engel. Önümüzdeki dönem, doların sürekli güçlendiği bir dönem olmayacak. Hesabını güçlü dolara göre yapan yanılır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster