Ana SayfaRöportajlarGaranti Leasing'den yat, OSB ve Google bombası---

Garanti Leasing'den yat, OSB ve Google bombası

4 / 10
Garanti Leasing'den yat, OSB ve Google bombası
06 Mayıs 2014 - 07:44 www.finansgundem.com

KUR ARTIKTIKÇA İNSANLARDA "ÖNÜMÜZÜ GÖREMEYİZ" ENDİŞESİ BAŞLADI

-Peki, yılın ilk üç ayı siyasi gerginlik ve ekonomik yavaşlamayla birlikte hem sektör, hem Garanti Leasing için nasıl geçti?

Ünal Gökmen:  Leasing'e talep, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 20 aşağıda. Bunun ise iki üç tane sebebi var.  Mesela birçok firma ile el sıkıştık; kredileri onaylanmış satın almasına da onay vermişiz ancak firma şöyle diyebiliyor: "Önce önümüzü görelim, seçimden sonra bakalım". Bazı firmalar ise beklemeye aldı. Bunun da iki sebebi var; siyasi belirsizlik ve kurların artışı. Çünkü bizim işlemlerimizin yaklaşık olarak yüzde 70’i yabancı para ile yapılıyor.  Genelde de euro bazında oluyor. Makineler de yine euro bazında satılıyor. İnsanlarda kur arttıkça "Kur daha da mı yukarı gider?" diyerek, 'önümüzü göremeyiz' endişesi başladı. Şu günlerde kur düşüyor, "Acaba daha da düşer mi?" diye düşünüyorlar. Kur yukarı çıkarken, "Nereye kadar çıkar?" diye düşünürken, inerken de, 'nereye kadar düşecek?' algısı başladı. Belirsizlik, kur yukarı giderken de aşağı giderken de yatırımcının kararını erteletiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster