Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoring’de ciro hedefi 70 milyar TL---

Faktoring’de ciro hedefi 70 milyar TL

5 / 11
Faktoring’de ciro hedefi 70 milyar TL
01 Aralık 2014 - 15:12 www.finansgundem.com

AÇIK HESAP SATIŞA FİNANSMAN

Yapı Kredi Faktoring müşterilerine yurtiçi ve yurtdışı tahsilat, öde­me garantisi ve finansman hizmetlerinden oluşan 'Ala­cak Yönetimi' ile yurtiçi ve yurtdışı 'Tedarikçi Fi­nansmanı' hizmetlerini sunuyor. Müşterilerine ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda farklı esnek çözüm imkânları yarattıklarını söyle­yen Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Coşkun Bulak, sundukları hizmetleri şöyle özetliyor:

"İhracat faktöringi dahil, yurtdışı alacak yönetimi hizmeti sunarken 76 ülkede 273 üyesi bulunan, dünyanın en büyük faktoring zinciri Factors Chain International'ın (FCI) muhabirlik ilişki­lerinden yararlanıyoruz. Böylece yurtdışı alacakların tahsilat ve ödemelerinin garanti altma alınması hizmetlerini de sağlıyo­ruz. Ayrıca sektör ayırımı yapmadan ihracatçı müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalı­şıyoruz. Bu anlamda Türkiye'nin her yöre­sindeki ihracatçılarla temas halindeyiz. İhracatçı  KOBİ'Ierin potansiyel müşterile­rini araştırıp ihracat alacaklarını sigortalayarak rekabet üstünlüğü sağlayan mal mukabili satış yapma imkanı veriyoruz. Bu müşterilerimizin ih­racat alacaklarının tahsilatını üstleniyor ve sigor­talanan alacaklar karşılığı çok uygun maliyetlerde finansman sağlıyoruz."

Yurtiçinde çek/senet almadan, çoğunlukla açık he­sap satış yapan şirketlerin yeterli finansman temin ede­bilmeleri amacıyla "Tedarikçi Finansmanı" hizmetlerinin olduğunu hatırlatan Bulak, "Bu modelimizle KOBİ'Ierin en kritik ko­nusu olan nakit akışına önemli bir çözüm sağlıyoruz" diyor. Yapı Kredi Faktoring olarak çek/senet almadan faturalı satış yapan firmalara tedarikçi finansmanı sayesinde önemli bir nakit akış çözümü sağlaya­rak sektörden farklılaştıklarını belirten Bulak, şöyle devam ediyor:

"Ayrıca Yapı Kredi, ana hissedarları Koç Holding ve UniCredit sayesinde müşterilerimize gerek yurtiçi gerekse yurtdışında hizmet sunuyoruz. Garanti hizmetimiz sayesinde alacakların tahsil edilme­me riskini ortadan kaldırıyoruz. Tahsilat hizmetimizle çok daha et­kin bir alacak yönetimi geliştirmiş oluyoruz. Ayrıca talep doğrultu­sunda alacakların vadesini beklemeden finansman sağlayarak şir­ketlerin nakit akışlarını düzenliyoruz. Kısacası biz sadece alacağın finansmanı değil, alacağın tahsilatı ve ödeme garantisi hizmetleriye tamamen 'Alacak Yönetimi Hizmet ve Ürünlerini' sunu­yoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster