Ana SayfaBankacılıkFaizde ‘tek hane’ günleri---

Faizde ‘tek hane’ günleri

10 / 16
Faizde ‘tek hane’ günleri
05 Ağustos 2014 - 08:55 www.finansgundem.com

“ÖZEL MÜŞTERİNİN FAİZİ BİLE YÜZDE 9.50”

Anadolubank Hazine Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı/Recep Atakan

Bankaların ikinci elde kullandıkları marjinal faiz oranlarında Merkez Bankası’nın indirimine paralel olarak 0.50 puanlık indirim oldu. Piyasada artık çift haneli mevduat faizi yok. En yüksek faiz bandı ise yüzde 9.25-9.50 arasında. Bu rakamlar da zaten bankaların yaptığı özel nitelikli ve bazı şartlara tabi olan ‘Hoş Geldin!…’ kampanyalarını kapsıyor.

Merkez Bankası’nın bundan sonraki faiz düşüşünü temmuz enflasyonu ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini gördükten sonra yapması muhtemel. Piyasa beklentilerine baktığımızda 0.25 ile 0.75 arası bir indirim potansiyeli mevduat faizlerine de aynen yansıyacak. Şu anda alternatif sabit getirili enstrümanlardan şirket bonoları dışında mevduata rakip olacak bir enstrüman bulunmuyor. Risk alınarak yapılacak yatırımlarda ise düşen faiz ortamı borsayı kuvvetli seçenek olarak karşımıza çıkartıyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster