Ana SayfaBankacılıkFaizde ‘tek hane’ günleri---

Faizde ‘tek hane’ günleri

11 / 16
Faizde ‘tek hane’ günleri
05 Ağustos 2014 - 08:55 www.finansgundem.com

“MEVDUAT FAİZİ BU YIL YÜZDE 8.5’E İNER”

DenizBank Fon Yönetimi Grubu Hazine Satış Grup Müdürü/Nejat Ardıç

Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra düşüşü hızlanan mevduat faizleri, son bir aylık dönemde TCMB verilerine göre, 80 baz puanlık bir düşüşle yüzde 9.80 seviyesinden 9.00’a gevşedi. Uluslararası piyasalarda Amerikan doları ve euronun uzun ve kısa vadeli faiz hadlerinin artış beklentilerinde değişiklik olmaması, piyasalardaki risk algısının düşüklüğü, yurtiçinde enflasyonun düşüş trendi, TCMB’nin faiz indirme yönünde elini güçlendiriyor. Merkez Bankası’nın yılsonuna kadar politika faizini 75 baz puan daha düşürerek yüzde 8.00 seviyesine çekmesini bekliyoruz.

Buna paralel olarak bir aylık mevduat faizlerinin de yüzde 8.50’lere gevşemesini bekliyoruz.

Öte yandan, son dönemde TL cinsi yatırımlar için likiditesi gittikçe artan özel sektör tahvil ihraçları alternatif hale geldi.

Yatırımcılar finansal gücüne inandıkları şirketlerin borçlanma araçlarına yatırım yaptıkları taktirde mevduat faizlerinin üzerinde getiri elde edebilirler. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster