Ana SayfaBankacılıkFaizde ‘tek hane’ günleri---

Faizde ‘tek hane’ günleri

12 / 16
Faizde ‘tek hane’ günleri
05 Ağustos 2014 - 08:55 www.finansgundem.com

“BİR PUAN GERİLEDİ”

Odeabank Bireysel Bankacılık Yatırım Ürünleri Stratejisti/Atilla Yenihayat

Bu dönemde bir ila üç ay arası mevduatlara yaklaşık 100 baz puanlık (1 puan)bir gerileme oldu. Faiz oranları ortalama yüzde 10.25 seviyesinden 9.25’lere geriledi.

Son toplantısında koridorun alt bandında indirime giden Merkez Bankası’nın ağustos ayında da bir indirime gitmesi mevcut enflasyon gelişmeleri çerçevesinde zor görünüyor. Ancak küresel likidite şartlarındaki iyimser seyrin devam etmesi TCMB’nin elini 25 baz puan daha indirim yapma konusunda kuvvetlendirebilir. Her ne kadar bankalar fonlama konusunda yurtdışı kaynakları kullanmaya devam etseler de, mevduat fonlaması önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Sınırlı büyüyen mevduat kaynağı, TL cinsi mevduat faizlerinde daha fazla düşüşü engelliyor. TL mevduat faizlerindeki gerileme, faiz makasının daralması ve genel küresel risk anlayışı nedeniyle kısmi de olsa yabancı paraya olan talebi artırıyor.

Bunu yabancı mevduat kaleminde son bir senedir gözlemlediğimiz artıştan da anlayabiliyoruz. Ancak genel olarak TL yatırımcısı yine TL cinsi getirilere yönelmeyi tercih ediyor.

Özel sektör tahvillerinin ve faiz indirim beklentisi ile tercih edilen bono ve tahvil ağırlıklı fonların bu dönemde de yatırım tercihi olarak ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Altında gelinen seviyelerin de alım fırsatı yarattığını yatırımcı talebinden görüyoruz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster