Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi olursa borsa 75 bini aşabilir---

Faiz indirimi olursa borsa 75 bini aşabilir

6 / 6
Faiz indirimi olursa borsa 75 bini aşabilir
22 Nisan 2014 - 13:44 www.finansgundem.com

SANAYİ ÖNE ÇIKIYOR

Borsada Ekim-Ocak döneminde en sert düşüş bankacılık sektöründe yaşanmıştı. Çıkış da şu ana kadar önemli oranda bankacılık sektörü ağırlıklı oldu. Nergis Kasabalı, bundan sonraki süreçte faiz politikasının izleneceğini söylüyor. Kasabalı, “MB’den gelecek olası bir faiz indirimi ilk etapta borsa da yukarı yönlü bir hareket sağlayabilir ancak erken gelecek bir indirim kararı orta vadede yabancı yatırımcıların algısını bozabilir” diyor. Kasabalı, önemli bir değişiklik olmaması durumunda banka hisselerinden sanayi hisselerine doğru alımların yayılabileceği kanaatinde.

Yatırım Finansman’ın model portföyüne bakıldığında da sanayi hisselerinin ağırlıkta olduğu görülüyor. Kurumun model portföyünde finanstan sadece Akbank bulunuyor. Diğer hisseleri ise Enka, Turkcell, Tofaş, Uyum Gıda, Çimsa, Kardemir D, Torunlar GYO ve T. Şişecam oluşturuyor. (TALİP YILMAZ/EKONOMİST) 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster