Ana SayfaPara PiyasaFaiz indirimi olursa borsa 75 bini aşabilir---

Faiz indirimi olursa borsa 75 bini aşabilir

5 / 6
Faiz indirimi olursa borsa 75 bini aşabilir
22 Nisan 2014 - 13:44 www.finansgundem.com

BANKACILIK ETKİSİ

Bunun yanında borsa endeksinde belirleyici olan bankacılık sektöründeki beklentiler de büyük öneme sahip. Merkez Bankası’nın olası bir faiz indiriminin kısa vadede banka hisselerini yukarı iteceği yönünde değerlendirmeler var. ALB Menkul Genel Müdürü Metin Aytekin, bankacılık hisselerinin borsada lokomotif durumunda olduğunu kaydediyor ve sektörle ilgili gelişmelerin endeksi doğrudan etkilediğini söylüyor.

Son dönemde sektörle ilgili en önemli konu Merkez Bankası’nın olası faiz indirimi. 24 Nisan’da yapılacak PPK toplantısı öncesinde bu konu piyasalar tarafında beklenti yaratacak. Aytekin, olası bir faiz indiriminin bankacılık sektöründe hareket yaratabileceğini ifade ediyor.

Eğer MB faiz indirirse özellikle banka hisselerinde kısa vadede yukarı yönlü hareket gözlemlenebileceğini söyleyen Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı, “Hareketin kalıcılığı ise bu faiz indiriminin başta kurlar ve enflasyon olmak üzere makro ekonomik unsurlara etkisinin ne olacağı piyasa tarafından değerlendirilecek” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster