Ana SayfaAraştırmaElin taşıyla elin kuşunu vuruyoruz---

Elin taşıyla elin kuşunu vuruyoruz

3 / 3
Elin taşıyla elin kuşunu vuruyoruz
09 Mayıs 2013 - 10:17 www.finansgundem.com

Kredi notu açıklamasında Hazine'yi izleyin
Dün Ernst&Young'un Stratejik Büyüme Forumu 2013 Türkiye toplantısına da katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Kredi notuyla ilgili Hazine Müsteşarlığımızdan gelecek açıklamaların dışındaki açıklamalara, ihtiyatla yaklaşmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Kredi artışlarının er ya da geç olması gerektiğini düşünüyoruz. Ama zamanlama açısından da bir şey söylemek istemiyoruz. Çünkü piyasa üzerinde eksi ya da artı etki hareketlere sebep olabilecek konular" diye konuştu. Babacan, en önemli risk göstergelerinden birisi olan CDS'lerin Türkiye'nin tarihi en düşük seviyelerine gerilediğini ifade ederek "Türkiye'nin risk primine de baktığınız zaman da  Türkiye'nin güvenilirliği çok çok iyi noktada. Risk primi bu kadar düşük olup da kredi notu başka ülke hemen hemen kalmadı. Kredi artışlarının er ya da geç olması gerektiğini düşünüyoruz. Ama zamanlama açısından da bir şey söylemek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.
Borsa İstanbul, Londra ve Nasdaq ile görüşüyor
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Borsa İstanbul'un (BIST) uluslararası ilişkilerini çok önemsediklerini, Londra ve Nasdaq borsaları ile stratejik işbirliği görüşmeleri yaptıklarını söyledi. BIST'in kuruluşunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tüm piyasalarımızı tek bir borsa çatısı altında topluyoruz ve BIST'in uluslararası ilişkilerini çok çok önemsiyoruz. Tokyo, Singapur, Hong Kong'la anlaşmalar imzaladık son bir yıl içinde. Londra ve Nasdaq ile stratejik işbirliği görüşmeleri yapıyoruz"dedi. İstanbul'un 2023 yılında dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olmasını istediklerini vurgulayan Babacan,"Bunun iddialı bir hedef olduğunu biliyoruz ama aynı zamanda gerçekçi bir hedef olduğunu savunuyoruz" dedi.
Gamze ŞENER, Aysel YÜCEL, Leyla İLHAN, Yener KARADENİZ - Dünya

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster