Ana SayfaRöportajlarDünya dijital cüzdanımıza bakıyor---

Dünya dijital cüzdanımıza bakıyor

4 / 4
Dünya dijital cüzdanımıza bakıyor
18 Ocak 2013 - 14:11 www.finansgundem.com

Her 4 TL'lik alışverişin 1 TL'si taksitli
Türkiye'deki tercih edilen EFT, havale ve çek gibi ödeme yöntemlerine bakıldığında kartlı ödemelerin yüzde 93 ile dominant bir noktaya geldiğini görüyoruz. İşlem adedi açısından bakıldığında Türkiye'de 2011 de 2.6 milyon adet ödeme işlemi olmuş. Türkiye de bunun yüzde 93'ü kartlı ödemelerden geçmiş. 2012'de her 4 TL'lik alışverişin 1 TL'si taksitli alışverişe harcanmış. Taksitte o anlamda anormal bir gidişat yok. Bazen taksitteki artış borç stokunu artıyor deniyor ancak bir yönüyle taksit sıfır faizli bir finansman imkanı, diğer yönüyle gelecek dönemlere dengeli olarak yansıyan kontrollü
büyüyen bir borç yükü.
Baybaynakit daha çok vurgulanacak
Esas amacımız 2023'e kadar nakit dolaşımını minimize, kart kullanımını maksimize etmek. Banka kartını bunun için çok önemsiyoruz. 2023 nakitsiz toplum vizyonumuzda hiçbir gerileme yok. baybaynakit. com 2013'te yeniden canlandıracağız.
2011 de huysuz keklik karakteri ile başladığımız BayBaynakit iletişimimizi 2013'te yepyeni bir iletişim kampanyası ile 2. vitese takacağız. 29 Ekim 2023'e kadar 1 TL daha az nakit kullanılsın diye çalışacağız. Nakit kaybolur, çalınır, kontrolü zordur. Sahtesi vardır. Elden ele dolaşır, hijyen değildir, çekmesi zahmetlidir. Banka kartı şifrelidir, çalınmaz, bozuk para derdi yoktur, sahtesi olmaz, hijyeniktir, size özeldir diyoruz.
Kart kullanıcısı daha bilinçli olmalı
Bankalararası Kart Merkezi, kredi kartı ile banka kartı kullanımının artmasını isterken tüketicinin de iki kartın farkını bilerek kullanmasını istiyor. Soner Canko, çağrı merkezlerimizde 30 binin üzerinde müşteri temsilcisinin çalıştığını ve büyük çoğunluğunun kartlara hizmet verdiğini belirtti. Canko, "Bu gençlerin en çok cevap verdikleri sorunun başında kart ücretleri var. 54 milyon kartı 27 milyon kişi kullanıyor. Kredi Kartlarının yıllık aidatları her gündeme geldiğinde bankalarında, kart kullanıcılarının ve banka çalışanlarının da zararlı çıktığını düşünüyorum" diyor. Kart kullanıcısının artık daha bilinçli olması gerektiği hangi bankadan hangi ürünü daha avantajlı alabileceğine iyi bakması gerektiğini vurgulayan Canko, "Kartbilinci.com diye bir site kurduk. Kart ücretinin arkasında ne yattığını güvenli kullanım için yapılması gerekenleri banka ve kredi kartı konusunda kullanıcıların ayrıştırma yapması gerektiğini anlatıyoruz. BDDK'nın web sitesinde bankaların masraf ve komisyonları yazıyor. Bankaların kendi web sitesinde yazıyor. Ücretsiz ya da çok düşük ücretle bir çok banka kart veriyor. Türkiye'de bütün kartlar pahalı diye bir şey yok" dedi. Canko, hiçbir zaman kullanıcılara çok kartınız olsun tavsiyesi yapılmadığına işaret ederek şöyle devam etti: "Karttan nakit avans çekin demiyoruz, borçlanın çok alışveriş yapın ve kredilendirin demiyoruz. Tam aksine kart borçlanma değil ödeme aracı, uzun vadeli borçlanma ihtiyacınız varsa tüketici kredisi çekin diyoruz. Taksit imkanını değerlendirin ama aylık ödeme miktarınızı aşmadan planlayın diyoruz."

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sinan ESEN21 Ocak 2013 09:04

    Sn Canko ile aynı kurumda çalışmıştım. ŞubemiziZiyaret etiğinde karşılıklı konuştuğumuzda da 2 yıllık bir eleman olmama rağmen fikirlerimizi sinleyen mevkisi ile karşısındakini hor görmeyen biriyle çalıştığım için çok güzeldi. Örnek biri. Başarılı birisiyle tanışmak ve devamını böyle haberlerde duymak gurur verici. BAşarılı çalışmalarının devamını dilerim.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster