Ana SayfaRöportajlarDünya dijital cüzdanımıza bakıyor---

Dünya dijital cüzdanımıza bakıyor

2 / 4
Dünya dijital cüzdanımıza bakıyor
18 Ocak 2013 - 14:11 www.finansgundem.com

Türkiye'de alışveriş çılgınlığı yok Canko, "Hiçbir zaman şuursuzca bir iyimserliğe kapılmamamız, hep temkinli olmamız lazım. 2001'i unutmamız lazım. Ondan dolayı da verilere bakarken acaba Türkiye'de bir tüketim çılgınlığı var mı? Diye daha dikkatli bakıyoruz. Bizdeki veriler onu göstermiyor. Ben özellikle kartlı ödeme sistemlerindeki verilere baktığım zaman 2008 sonrasındaki dönemde bir tüketim patlaması falan yaşanmadığını görüyorum" diyor. İşe biraz da tam tersi cepheden bakılması gerektiğine de işaret eden Canko, 2008 krizinde Avrupa'nın bu kadar hızlı frene asılmasında hem kartlı ödeme sistemlerinin yarattığı hava yastığının hem de taksit gibi bireylerin ödemelerini vadeye yayma opsiyonu olmamasının etkisinin büyük olduğuna inanıyor.
Cebimde kart çok ama herkese 2 kart tavsiye ediyorum
BKM Genel Müdürü olarak Dr. Soner Canko her bankanın kredi kartını ya da teknolojik atılımlarını deneyimlemek için kullanıyor. Onun için Canko ile ilgili merak edilen konuların başında cüzdanındaki kart sayısı geliyor. Canko'nun cevabı net: "Mesleğimden dolayı benim cebimde çok kartım var ama ben herkese iki kredi kartı tavsiye ediyorum. Fazlasına gerek yok diyorum" Peki yeni tanıştığı birisi mesleğinizi öğrenince nasıl tepkiler alıyorsunuz dediğimizde espriyle Canko, "Çok zor. Cebinde kartı olan herkes benim işimi benden daha iyi biliyor" diyor ve Türkiye kredi kartlarıyla yeni tanıştığı dönemde başına gelen ve daha sonra herkesin kulağına küpe olmasını istediği bir anısını paylaşıyor: "Zaman zaman bizim üzüldüğümüz ve hayal kırıklığı yaşadığımız anlar da olmuyor değil. İlk kredi kartı çıkardığımız bir bankada personelimize de dağıttık. Çok sevdiğimiz güvenlikçi bir arkadaşımız kuyumcuya giderek eşine bir bilezik almış. Çünkü ona göre verilen kart kendisine açılan sınırsız bir limit. Ödeme tarihi geldiğinde ödeyemiyor. Ertesi ay borçlanma derken çok sevdiğimiz ağabeyimizin kredi kartı borcu oluşmuş…. Nasıl oldu derken "Bilemedim böyle olacağını.. Karıma yıllarca sonra ilk defa bir jest yaptığımı sandım. İlk defa koluna bir
bilezik taktım dediğinde çok üzüldük. İmece usulü toparlandık o borcu kapattık. Çok hassas bir iş. Bizim işimiz tüketim pompalama işi değil, kart kullanıcısını bilinçlendirirken yönlendirme işi. Nasıl bazı ürünlerin reklamlarında sorumlu olarak tüketin derler, biz de işimizi bu ağır sorumlulukla yapıyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sinan ESEN21 Ocak 2013 09:04

    Sn Canko ile aynı kurumda çalışmıştım. ŞubemiziZiyaret etiğinde karşılıklı konuştuğumuzda da 2 yıllık bir eleman olmama rağmen fikirlerimizi sinleyen mevkisi ile karşısındakini hor görmeyen biriyle çalıştığım için çok güzeldi. Örnek biri. Başarılı birisiyle tanışmak ve devamını böyle haberlerde duymak gurur verici. BAşarılı çalışmalarının devamını dilerim.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster