Ana SayfaPara PiyasaDöviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor---

Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor

4 / 8
Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor
13 Ağustos 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

50 BAZ PUAN İNDİRİM OLABİLİR

Bu koşullar altında Merkez Bankası’nın 27 Ağustos’taki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizde ne yönde karar vereceği merak ediliyor. Çünkü yurtiçine enflasyon baskılarının arttığı gözlenirken, yurtdışında jeopolitik risklerdeki artış küresel risk iştahını baskılıyor.

Merkez Bankası, geçen hafta içinde yayınladığı fiyat gelişmeleri raporunda, manşet enflasyondaki yükselişe rağmen çekirdek göstergelerdeki genel eğilimin aşağı olduğunu savunarak risk iştahının düzelmesi durumunda ilave faiz indirimi için kapıyı açık bıraktı.

Enflasyonda yaşanan kötü sürprize rağmen, MB’nin enflasyon cephesinde kendine güvenmeye devam ettiğine dikkat çeken İş Yatırım, ağustos ayı PPK toplantısında gelişmekte olan ülkelere yönelik risk iştahının devamına bağlı olarak 50 baz puanlık bir indirim daha yapabileceği yorumunu yapıyor. bunun yanında, İş Yatırım, piyasa oyuncularının faiz indirimlerini rafa kaldırdığını söylüyor ve önümüzdeki aylarda gelebilecek faiz artırımlarının da fiyatlanma eğiliminde olduğunu kaydediyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster