Ana SayfaPara PiyasaDöviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor---

Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor

2 / 8
Döviz kuru ve faizde yeni denge aranıyor
13 Ağustos 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

Piyasalarda jeopolitik risklerin daha da artacağına yönelik endişeler var. Avrupa tarafından parasal genişleme yönünde beklentiler fiyatlara giriyor ancak ABD tarafında beklentiler tersi yönde. ABD’de açıklanan beklentilerden güçlü ekonomik verilerin FED’in yeniden faiz kararına ilişkin beklentileri canlı tutmasıyla, küresel boyutta hisse senetleri piyasalarında değer kaybetme eğilimi var.

Yine gelişmekte olan ülke para birimleri ve borsaları da ABD dolarındaki değer artışıyla baskı altında. FED’in faiz artırımlarını erkene çekebileceği beklentileri gündemdeyken gelişmekte olan piyasalara yatırım yapanların istekli ve iştahlı olması beklenmiyor. Moody’s’in haftanın son günü not konusunda açıklama yapacağına yönelik yorumların da etkisiyle geçen hafta içinde dolar kuru en son mart ayı sonunda gördüğü 2.17 TL seviyesinin üzerine çıkarken, gösterge faiz de en son nisan ayında gördüğü yüzde 9.50’nin üzerinde hareket etti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster