Ana SayfaPara PiyasaDolar için yeni senaryo!---

Dolar için yeni senaryo!

5 / 5
Dolar için yeni senaryo!
16 Ocak 2017 - 11:14 www.finansgundem.com

"KAR SATIŞLARI GEÇİCİ"

Meksa Yatırım Stratejisti Zeynel Abidin Balcı'ya göre, döviz kurlarında bazı seviyelerde kar satışları görülse de yükseliş olasılığı hala yüksek. Kurlardaki yükselişin gerek iç gerekse dış gelişmelere bağlı olarak tırmandığını söyleyen Balcı, şu tespitlerde bulundu: "Döviz kurlarında yükseliş nedenleri olarak, Türkiye'nin ağırlıklı olarak kısa vadeli borçları, yaklaşan ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırımı ve ABD Doları'nın güç kazanmasıyla ülke piyasalarından para çıkışlarım sıralayabiliriz, içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye'nin olumlu fiyatlamaya konu olabilecek beklenti ihtiyacının henüz sürüyor olması piyasaları etkiliyor." 

Euro/dolar paritesinde ise çıkış için öncelikle 1.10 seviyesinin geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Balcı, "Euro/dolar paritesi için 1.045 ve 1.00 geri çekilme noktaları olarak görülüyor. 1.08 ve 1.10 ise yükselişlerde direnç noktalan. Çıkış için 1.10 seviyesinin geçilmesi bu aşamada zor görünüyor. Paritede bir süre 1.00-1.10 bandında kalınabilir" diyor.(Esin Çetinel/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv16 Ocak 2017 18:22

    çok yanlış bir senaryo ihtiyacı olan şirketler dolar alsın olmayan talep etmemeli döviz büroları kapanmalı

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster