Ana SayfaPara PiyasaDolar için yeni senaryo!---

Dolar için yeni senaryo!

2 / 5
Dolar için yeni senaryo!
16 Ocak 2017 - 11:14 www.finansgundem.com

"DOLARDA 3.80'E DİKKAT"

Saxo Capital Markets Strateji Müdürü Cüneyt Paksoy döviz kurlarındaki yükseliş ihtimalinin bir süre daha masada kalacağı görüşünde. Paksoy'a göre, özellikle son dönemde FED'in şahin görünümü, Trump belirsizliği, Çin ile ilgili kaygılar, Avrupa tarafındaki olası risk başlıkları ve jeopolitik riskler yurtdışı kaynaklı başlıklar. İçeride ise dikkatle izlenen siyasi süreç, terör ile ilgili yürütülen mücadele, sınır ötesi operasyonlar ve yaklaşan Fitch ile ilgili değerlendirmeler TL üzerindeki satış baskısını bir süre daha etkileyecek gibi görünüyor. Bu süreçte Merkez Bankası'nın takip edileceğine dikkat çeken Paksoy, kur beklentisini ise şöyle özetliyor: "TCMB'nin 12 Ocak'ta gerçekleştirdiği adımlar, bu ay yapılacak PPK toplantısından çıkacak kararlar ve hükümetin yapısal reformlara devam kararlılığı TL'nin değerlemesi üzerinde etkili olacak ek unsurlar. Aşırı alımda olan dolar/TL tarafında 3.94 görüldükten sonra TCMB adımı ile gerçekleşen geri çekilmeler ara ara yaşanacaktır. Teknik olarak 3.80-3.85 aralığı üzerinde kaldıkça önemli bir fibo düzeltme seviyesi olan 3.94 üzerinde ilk hedef 4.00-4.20 aralığı olacaktır. Rahatlama için 3.80 altında kalıcı olmak ve devamında 3.70-3.75 aralığının, aşağı yönlü geçilerek 3.60'lara doğru bir hareketin gelmesi gerekecektir. 3.60 altına yerleşmeler daha kalıcı bir rahatlama olacaktır." 

Paksoy euro/dolar paritesinde ise şimdilik aşırı satım bölgesine gelindiği için her yukarı yönlü hareketin satış fırsatı olmaya devam edeceği görüşünde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv16 Ocak 2017 18:22

    çok yanlış bir senaryo ihtiyacı olan şirketler dolar alsın olmayan talep etmemeli döviz büroları kapanmalı

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster