Ana SayfaPara PiyasaDolar için yeni senaryo!---

Dolar için yeni senaryo!

3 / 5
Dolar için yeni senaryo!
16 Ocak 2017 - 11:14 www.finansgundem.com

"FAİZ-ENFLASYON SARMALINA DİKKAT"

Noor CM Pazarlama Müdürü Ahmet Uluhan, geçtiğimiz haftalarda Para Dergisi için yapmış olduğu değerlendirmeyi hatırlatarak şunları söyledi: "Değerlendirmemizde özellikle 2017 yılında hem konjonktürel, hem de iç siyasi ve ekonomik gelişmelere paralel bu tür yükselişlerin ola bileceği ihtimaline dikkat çekmiştik. Bugün tam da bunu yaşıyoruz. Özellikle enflasyon kurun ateşinin çok kolay sönmeyeceğini düşünüyorum. Bu değerlendirmeyi yaptığım sırada kurun 3.90 seviyesinde yeni bir zirve çalıştırdığını görüyorum. 

Buradaki psikolojik direnç seviyesinin aşılması ile kurda yeni bir süreç başlayacaktır. Kurun tam olarak nerede hız keseceğini kestirmemiz zor. Öncelikli olarak gelişmelere odaklanmalı ve özellikle Merkez Bankası'nın alacağı aksiyonların etkisi dikkatlice izlenmeli. Euro/TL için de kademeli tırmanışın bu dönemde süreceği kanaatindeyim. Kısa vadede özellikle önce 4.20-4.30 hedeflenebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv16 Ocak 2017 18:22

    çok yanlış bir senaryo ihtiyacı olan şirketler dolar alsın olmayan talep etmemeli döviz büroları kapanmalı

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster