Ana SayfaEmlakDeğerleme uzmanı aranıyor---

Değerleme uzmanı aranıyor

3 / 14
Değerleme uzmanı aranıyor
03 Eylül 2014 - 10:05 www.finansgundem.com

SPK SERTİFİKA VERİYOR

‘Değerleme Uzmanlığı Lisansı’ almak ve değerleme uzmanı olmak için sınavı da kazanmanız yeterli değil. Lisanslı bir değerleme uzmanı olabilmeniz için gayrimenkul değerleme alanında en az üç yıl iş tecrübesine sahip olmanız gerekiyor. Konut değerleme uzmanı olabilmek için ise bir yıllık iş tecrübesine sahip olmanız yeterli.

SPK tarafından gayrimenkul değerleme uzmanı ya da konut değerleme uzmanı olarak tanınan kişiler gayrimenkul değerleme şirketlerinde ve bankalarda çalışabiliyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, bursa, Adana, Antalya, Aydın, Şanlıurfa, Trabzon, Gaziantep, Sakarya, Kayseri ve Konya’da SPK’nın onayladığı kayıtlı 240 değerleme şirketi bulunuyor. Türkiye’de SPK’nın yaptığı sınavları kazanıp değerleme uzmanlığı lisansı alan 2 bin 774 lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanı var. Ayrıca 141 kişi de ‘Konur Değerleme Uzmanı’ olarak lisans belgesi almış. Uzmanlara göre, Türkiye’de bankalara ve özel şirketlere hizmet vermesi için bin 500 gayrimenkul değerleme uzmanına daha ihtiyaç var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster