Ana SayfaEmlakDeğerleme uzmanı aranıyor---

Değerleme uzmanı aranıyor

5 / 14
Değerleme uzmanı aranıyor
03 Eylül 2014 - 10:05 www.finansgundem.com

DÜZENLENEN KURSLAR

Adayları SPK’nın lisanslama sınavlarına hazırlamak için çeşitli kurumlar kurs veriyor. Bu kurslardan birini de Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB) düzenliyor. Kurslarda ‘Mesleki Mevzuat ve Etik Kurallar’, ‘İlgili Vergi Mevzuatı’, Gayrimenkul  Değerleme Esasları’, ‘Temel Finans Matematiği’ ve ‘İnşaat Muhasebesi’ konularında eğitim veriliyor. İstediğiniz konu ve konularda birliğin düzenlediği kurslara katılabiliyorsunuz. Ancak her konu başlığı için 350 TL ödemeniz gerekiyor.

Değerleme Uzmanları Derneği İktisadi İşletmesi (DUDİKS) de ‘Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı’ ve ‘Konut Değerleme Uzmanlığı’ sınava yönelik hazırlık eğitimi veriyor. Bu kurslara katılmak için de ders başına KDV hariç 250 TL ödemeniz gerekiyor. Aynı kurumdan beş kişi kayıt yaptırdığında veya ücret peşin ödendiğinde yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Söz konusu eğitimleri veren özel kurslar da var. Bazı üniversitelerde gayrimenkul değerleme sektöründe çalışanlara, bankacılara, yatırım danışmanlarına, proje finans birimlerinde çalışanlara ve üniversite öğrencilerine yönelik kurslar düzenliyor. Kadir Has Üniversitesi’nin 18 saatlik ‘Gayrimenkul değerleme Sertifika Programı’na katılanlar gayrimenkul değerleme kavramları, süreci ve değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi alıyorlar.

SPK’nın yayınladığı ‘Uluslararası Değerleme Standartları’ 1 Ocak 2006 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.  Arsa, arazi, çiftlik, konut, fabrika ve turizm tesisi gibi taşınmazların değerlemesi, yayınlanan uluslararası değerleme standartlarına göre yapılması gerekiyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster