Ana SayfaEmlakDeğerleme uzmanı aranıyor---

Değerleme uzmanı aranıyor

7 / 14
Değerleme uzmanı aranıyor
03 Eylül 2014 - 10:05 www.finansgundem.com

GELİR DÜZEYİ YÜKSEK

Gayrimenkul ve konut değerleme uzmanlarının geliri ise kişinin ne kadar efektif çalıştığına bağlı. Bankalar ve finans kuruluşları, konut veya gayrimenkul kredisi için başvuran müşterilerinden aldığı ekspertiz ücretini, çalıştıkları konut değerleme uzmanına ödüyor. Değerleme şirketleri, çalışan açığını kapatabilmek için şehir planlama, inşaat, harita ve tapu kadastro bölümü mezunlarına da iş veriyorlar. İki yıllık yüksek okullarından mezun olanların SPK lisansı alma imkanı olmasa da çalışmalarını belgesiz olarak değerleme şirketi bünyesinde yapabiliyorlar.

Her işte olduğu gibi bu mesleğin de bir çıraklık dönemi var. İki yıllık yüksek okullardan mezun olan ve işi biraz bilen bir lisanssız çalışan 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında maaş alıyor. Lisanssız ama tecrübeli olanlar ise 3 bin TL’ye yakın para kazanıyor. Yetki belgesi elinde olan bir konut değerleme uzmanının maaşı ise 3 bin 500 TL’den başlıyor ve 5 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster