Ana SayfaEmlakDeğerleme uzmanı aranıyor---

Değerleme uzmanı aranıyor

6 / 14
Değerleme uzmanı aranıyor
03 Eylül 2014 - 10:05 www.finansgundem.com

SERBEST ÇALIŞMAK MÜMKÜN

SPK’dan sertifika alıp yetkili değerleme uzmanı olduktan sonra banka ve finans kuruluşlarına akredite (kayıt) olmanız yeterli. Banka ve finans kurumları, konut, fabrika tesisi ve turizm yatırımlarına kredi vermeden önce yetkili bir değerleme uzmanına başvurmak zorunda.

İsterseniz kendiniz değerleme uzmanlığı şirketi de kurabilirsiniz. Değerleme şirketinin öncelikle anonim şirket olması şart. Kurulan şirketin esas sözleşmelerinin 29/06/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olması, ticaret unvanlarında ‘gayrimenkul değerleme’ veya ‘taşınmaz değerleme’ ibaresinin bulunması, ödenmiş sermayelerinin en az 270 bin TL olması, asgari ödenmiş sermayelerini temsil eden hisse senetlerinin tamamının nakit karşılığı çıkarılmış olması, hisse senetlerinin tamamının nama yazılı olması, ödenmiş sermayesinin asgari yüzde 51’inin, en az iki sorumlu değerleme uzmanına ait olması, ikisi sorumlu değerleme uzmanı olmak üzere en az beş değerleme uzmanının tam zamanlı istihdam edilmesi, faaliyetini sürdürebilmek için yeterli mekan, personel ve donanıma sahip olması gerekiyor. Asgari ödenmiş sermaye tutarı, SPK tarafından Maliye Bakanlığı’nca her yıl ilan edilen yeniden değerleme oranı dikkate alınarak yeniden belirlenebiliyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster