Ana SayfaRöportajlarBooth: Türkiye’nin rolü çok büyük---

Booth: Türkiye’nin rolü çok büyük

3 / 7
Booth: Türkiye’nin rolü çok büyük
17 Kasım 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

BENCE TÜRKİYE KUZEY AFRİKA’DAKİ LİDERLİK ROLÜNÜ KUVVETLENDİRMELİ

-Türkiye’nin büyüyen pazarlar arasındaki konumu nedir?

Dr. Jerome Booth:  Türkiye’nin büyüyen pazarlar içerisinde pek çok nedenden ötürü ayrı bir yeri var. Türkiye politik olarak çok önemli.  Ben Türkiye’yi Kuzey Afrika için bir rol modeli olarak görüyorum. Türkiye’nin oynaması gereken çok büyük bir rolü var. Türkiye, pazar olarak açılmak, politik dengeye sahip olmak isteyen ülkeler için önemli bir model.

Türkiye’nin model olarak üstlenmesi gereken bir rol var. Şu an Kürt problemi konusunda atılan adımlar 10 yıl önce atılamazdı. Basında çıkan bütün olumsuz haberlere rağmen bu konuda oldukça fazla yol alındı. Ancak esas nokta yüksek büyüme oranı olacak. Çünkü uzun vadede herkesin istediği ekonomik istikrar ve büyüme.

-Türkiye diğer büyüyen pazarlara göre yatırımcı çekme konusunda ne kadar kuvvetli?

Dr. Jerome Booth:  Bence Türkiye, Kuzey Afrika’daki liderlik rolünü kuvvetlendirirse bu ülkeler arasında daha çok dikkat çekebilir. Kuzey Afrika’daki geri kalmış demokrasilere reform yapmaları konusunda yön gösterebilir ve kendisine avantaj sağlayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster