Ana SayfaRöportajlarBooth: Türkiye’nin rolü çok büyük---

Booth: Türkiye’nin rolü çok büyük

7 / 7
Booth: Türkiye’nin rolü çok büyük
17 Kasım 2014 - 07:14 www.finansgundem.com

SERMAYENİN YANLIŞ DAĞITILDIĞINI GÖRÜYORUZ

-Sizi kitabınızı yazmaya iten şey neydi?

Dr. Jerome Booth:  Uzun yıllardır pek çok insan kitap yazmamı söylüyordu. Yıllardır yatırımcılarla konuşuyorum ve bazı konulara açıklık getirmek zorunda kalıyorum. İnsanlar da bana bu açıklamayı ‘Nereden okuyabilirim?’ diye soruyorlardı. Ben de açıklamamın kişisel deneyim olduğunu ve bir yerden okunamayacağını söylüyordum.

Mesela büyüyen pazarların borç pazarı hakkında yeterli kaynak bulamıyordum. Akademik yazımlarda bazı önemli ayrıntılar atlanıyordu. Kısmi bir tarih yazıyordu kitaplarda. Ben de ekonominin tarihini anlatan ve yapısal problemlere sebep olan nedenleri inceleyen bir kitap yazma ihtiyacı duydum.

Kitabımla ilgili olarak İngiltere Ekonomi Bakanı Bjarne Corydon’dan telefon aldım. İngiltere Ekonomi Bakanı beni arayıp kitabımın on yıllardır okuduğu en iyi ekonomi kitabı olduğunu söylediğinde gururum okşanmıştı açıkçası. Bana, W. Artur Louis’in kitabından beri en beğendiği kitabın benim kitabım olduğunu söyledi.

Kitabımın ana teorisi finans teorisinin amaca uymadığıdır. Uygun olmayan bir şekilde kullanılıyor. Sermayenin yanlış dağıtıldığını görüyoruz. Ve bu durum yüzlerce milyon insanın hayatını olumsuz etkiliyor. Bu hiç etik değil.

Kitabım yatırımcılar için ve yasa yapıcılar için yol gösterici nitelikte. Kitapta merkez bankası yöneticilerinin ve yasa yapıcıların karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm sunuyorum. Stratejik düşünmenin yatırımdaki rolünü ve ekonominin temel işleyişini anlatıyorum. Çünkü likidite ve sistemli risk kavramlarının anlaşılması gerekiyor. Kitabın bu bölümleri biraz roman gibi oldu ama uzunca açıklanması gereken şeyler vardı ve daha önce bu format içerisinde söylenmemişlerdi.

-CFA konferansı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dr. Jerome Booth:  CFA beni dünya çapındaki pek çok konferansa davet etme kibarlığını gösterdi. Buradaki eğitim ve diyalog ortamını oldukça faydalı buluyorum. CFA sayesinde profesyonellere ulaşma ve onlarla teorilerimi paylaşma şansını elde ediyorum. CFA ‘da önemli olan finans teorileriyle daha realist bir yaklaşım üretebilmek…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster