Ana SayfaYaşam-MagazinAzalan T ve B hücrelerine dikkat! Bağışıklık sistemini güçlendirmek elimizde---

Azalan T ve B hücrelerine dikkat! Bağışıklık sistemini güçlendirmek elimizde

3 / 6
Azalan T ve B hücrelerine dikkat! Bağışıklık sistemini güçlendirmek elimizde
05 Ocak 2021 - 11:35 www.finansgundem.com

Doğal bağışıklık ise biraz daha fazla hücre üretiyor ancak bu ürettikleri de iyi bir şekilde çalışmıyor. Edinilmiş bağışıklığın oluşturduğu kemik iliğinde üretilen ve antikor üreten B lemfositleri ile boyun altı bezlerinde üretilen, patojen ya da enfekte hücreleri tanımlayıp öldüren T lemfositlerinin de sayısı düşmeye başlıyor.

Lord, T hücrelerinin sayısındaki düşüşün "boyun altı bezlerinin 20 yaşından sonra küçülmeye başlamasından" kaynaklandığını belirtti. Lord, "Bunlar giderek küçülüyor ve 65-70 yaşına ulaştığınızda bu bezlerin büyüklüğü de normalin yüzde 3'üne kadar düşmüş oluyor" dedi.

Patojenlerin hafızasını tutan bu hücrelerin kaybolması, enfeksiyona karşılık verme gücümüzün yanı sıra, yaşlandıkça bu hastalıklara karşı koruma sağlayan aşıların da etkisini kaybetmesine yol açıyor.

İsrailli uzman Shai Shen-Orr, grip aşısıyla ilgili olarak 65 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin yüzde 40'ının aşıya karşılık geliştiremediğini söyledi. Bir başka sorun da yaşlanmanın kan ve dokulardaki enflamasyonun artmasına yol açması.

Prof. Lord, "Düzgün bir şekilde çalışmamasına ek olarak, bağışıklık sistemindeki hücreler enflamasyona ve bu da sayısız hastalığın ortaya çıkmasına yol açar" dedi.

Yaşlandıkça tüm bu değişiklikler de gözle görülür oluyor. California Üniversitesi'nden (UCLA) araştırmacı Encarnacion Montecino, BBC'ye yaptığı açıklamada, yaşla birlikte görülen bu değişimlerin "enfeksiyon ve yaralamaların ardından daha zor iyileşmeye" neden olduğunu belirtti.

Encarnacion Montecino, böylece bu enfeksiyonların bazılarının kronik hale geldiğine dikkat çekti.

Montecino, "Zona ve tüberküloz gibi kontrol altına alınmış enfeksiyonlar tekrar ortaya çıkabilir. Bu da yeni patojenlere ve kansere olan hassasiyeti artırabilir" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster