BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeni halk plajları ve kaçak yapılar için radikal adımlar!----

Yeni halk plajları ve kaçak yapılar için radikal adımlar!

Yeni halk plajları ve kaçak yapılar için radikal adımlar!
18 Mayıs 2024 - 21:11 www.finansgundem.com

Sahillerdeki işgallere karşı kapsamlı bir operasyon başlatacaklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, buna benzer çevrresel sorunlara çözüm getirecek projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.


Bakan Özhaseki, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Denizler Halkındır" sloganıyla yeni bir kampanya başlatacaklarını duyurdu. Özhaseki, Türkiye'nin dört bir yanının denizlerle kaplı olduğunu ve mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olduklarını belirterek, sahillerin halkın erişimine açık olması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda, sahil şeritlerinde taramalar yapılarak tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını söyledi.

Sahil İşgallerine Karşı Sert Önlemler

Özhaseki, Hatay'dan Artvin'e uzanan sahil şeridinde yapılacak çalışmalarla, halkın denize rahat erişimini engelleyen her türlü kaçak yapının temizleneceğini belirtti. "Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı adımlar atacağız. Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen tüm yapılar yıkılacak" dedi.

Yeni Halk Plajları Açılacak

Bakan Özhaseki, yeni halk plajlarının açılacağını ve bu plajların temizlik ve günübirlik ihtiyaçlar için kullanılacağını ifade etti. "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli olarak, halk plajları projelerini hızla hayata geçireceğiz. Çevre Ajansı bünyesinde açılacak plajları kendimiz işleteceğiz" diye ekledi.

Yatlar İçin Yeni Düzenlemeler

Sahillerde yatların ağaçlara ve kayalara bağlanmasının çevresel sorunlar yarattığını belirterek, bu duruma çözüm getirecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıklayan Özhaseki, "Sahillerde 50 metre arayla mapa şamandıralar koyacağız. Yatlar bu şamandıralara bağlanacak ve günlük 100 euro ücret alınacak" dedi.

Çevre Kirliliğine Karşı Önlemler

Özhaseki, sahillerde duran yatların sayılarının bilinmediğini ve bu yatların çevresel kirlilik oluşturduğunu vurgulayarak, "Gemilerin kanunen belirlenen yerlere sintine atıklarını boşaltmaları gerekiyor. Ancak bazı kaptanlar bu atıkları denize bıraktıklarını itiraf ediyor. Çevre cezaları ağır, geçenlerde bir gemiye 90 milyon TL ceza kestik" dedi.

Çevre Bakanlığından Kararlılık Mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bu projelerin çevresel sorunlara karşı kararlı bir duruş sergilediğini ve sahillerin halkın kullanımına açılması için tüm güçleriyle çalışacaklarını belirtti. "Denizler halkındır ve halkın erişimine açık olacaktır" diyerek projelerinin önemini vurguladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)