Ana SayfaBankacılıkAlman devi için son şans---

Alman devi için son şans

6 / 6
Alman devi için son şans
01 Ağustos 2019 - 13:58 www.finansgundem.com

YENİ CEO RADİKAL KARARLAR ALDI

18 bin kişinin işine son verilecek.

2020’de 150'inci yılını kutlayacak olan Deutsche Bank’ı 30 yıldan fazla bankada çalışan ve geçen yılbaşında CEO’luğa getirilen Christian Sewing aldığı radikal kararlarla bankayı kurtarmaya çalışacak.

Banka, 2022'ye kadar 18 bin kişinin işine son verileceğini çalışan sayısının 91 bin 500’den 74 bine düşürülmesinin hedeflendiğini duyurdu. Yeniden yapılandırma ile yatırım bankacılığı biriminin daraltılmasının ve karlılığın artırılmasının hedeflendiği, 2022’ye kadar maliyetlerin altı milyar ile 17 milyar euro arasında aşağı çekilmesine çalışılacağı da belirtildi. Yeniden yapılandırmanın ve çalışanlara ödenecek kıdem tazminatının 7,4 milyar euroya mal olmasını beklenirken, bu yıl ve gelecek yıl hissedarlarına temettü ödemesi yapılmayacağı da açıklandı. Uzmanlar Deutsche Bank’ın bu seferki yeniden yapılanma girişiminin önceki çabalardan daha “radikal’’ olduğunu belirterek, bu yeniden yapılandırma stratejisinin uygulanmasında risklere dikkati çekiyor.

Deutsche Bank CEO’su Christian Sevving, bankanın uzun bir aradan sonra görülen en temel dönüşümünü açıkladıklarını belirterek “Bu, Deutsche Bank için bir yeniden başlangıç. Müşterilerimizin etrafındaki bankayı yeniden odaklarken, köklerimize ve bir zamanlar bizi dünyanın önde gelen bankalarından biri haline getiren şeylere dönüyoruz” dedi.

Analistler, bankanın iki yıl temettü ödemeyeceğini ve hissedarlardan sermaye artırımı istemediğini hatırlatarak, hisse fiyatında yükselmenin yatırımcılar tarafından satış fırsatı olarak kullanıldığını belirtiyor. (Levent Gürses/Forbes Türkiye Gazetesi)


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster