Ana SayfaRöportajlar360 bin kişinin hayatına dokundu---

360 bin kişinin hayatına dokundu

4 / 4
360 bin kişinin hayatına dokundu
04 Mart 2013 - 17:28 www.finansgundem.com

Şehirlerin engellilere uygun dizaynı, engelli dostu şehir haline gelmesi için neler yapılmalı?
Engelli dostu kent için sadece kaldırımların düzenlenmesi, toplu taşıma araçlarına erişim sağlanması yeterli değil. Kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin faaliyet programlarından yıllık planlarına kadar her faaliyetleri için engelli yaklaşımını da gözetmeleri gerekiyor. Mesleki eğitim programlarından istihdam olanaklarına kadar her faaliyette engellilere fırsat eşitliği sağlanmalı.
Bir hastalık, bir kaza ya da yaşlılık neticesinde bugün sağlam olan bir insan bile yarın engelli olabilir. Engellilere fırsat eşitliği yaratma çalışmalarında farkındalığı artırmak için neler yapılmalı?
Engelsizlerle engellileri kaynaştıracak sosyal ortamların yaratılmasını desteklemeliyiz. Farkındalık arttıkça çözümlerin de peşi sıra geleceğine inanıyorum. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) da çok faydalı olacak bir çalışmaya başladı. TSÇV, yaklaşık 1 milyon TL kaynak ayrılan “Cerebral Palsy’mle Hayattayım” projesi ile Cerebral Palsy’li (CP) çocuklar ve gençlere umut ışığı olacak. TSÇV İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan aldığı mali destekle ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığıyla yürüttüğü projeyle pilot ilçe seçilen Üsküdar, Pendik ve Ataşehir’de CP tanısı konmuş, 1-20 yaş grubunda 2 bin çocuk ve gencin ailesi ziyaret edilecek, içlerinden seçilecek 100 çocuk ve genç ile ailelerine evde rehabilitasyon desteği verilecek.
Projenin en heyecan veren çıktısı ise Cerebral Palsy’li bireylerin veri tabanını oluşturacak olması. Veri tabanı, Türkiye genelinde uygulanabilecek bir model olacak.
Sivil toplumcu ve turizmci işkadınıVista Turizm Yönetim Kurulu Başkanvekili Dilek Sabancı, turizm sektöründe devam eden faaliyetlerinin yanı sıra ağırlıkla engelliler üzerine olmak üzere son derece yoğun bir ‘sivil toplumcu’ aynı zamanda. Dilek Sabancı kendi alanlarında başarılı öğrencileri, öğretmenleri ve sporcuları, teşvik etmek üzere yıl boyunca “Dilek Sabancı Ödülü” veriyor.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster