Ana SayfaRöportajlar360 bin kişinin hayatına dokundu---

360 bin kişinin hayatına dokundu

2 / 4
360 bin kişinin hayatına dokundu
04 Mart 2013 - 17:28 www.finansgundem.com

Hangileri?
Bunlar arasında işitme engellileri, görme engellileri, bedensel engellileri, otizmli bireyleri, ALS hastalarını hedef alan ve onların gerek eğitim gerekse sporla topluma katılmaları yönünde geliştirilen projeler yer alıyor.
Sabancı Vakfı tarafından yaptırılan kalıcı eserler de engellileri topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirildi. İlk kalıcı eserlerinden birisi 39 yıl önce Cerebral Palsy’li çocuklar için yapıldı. Bu eser sonra büyütülerek Metin Sabancı Merkezi olarak hizmet vermeye başladı. 2011’de Metin Sabancı Okulları da özel çocuklarımıza eğitim vermeye başladı.
Okulların kullanım hakkı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na devredildi. Her sene görme, işitme ve ortopedik engelli olan ve üniversite giriş sınavlarında en üst sırada bulunan 5’er öğrenciye Sabancı Vakfı burs veriyor. Paralimpik Olimpiyat Oyunları ile Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları’nda altın madalya alan özel sporcular için de “Sakıp Sabancı Spor Ödülleri” programı yürütülüyor.
Sivil toplum örgütleri ve devlet tarafından engellilere yönelik pek çok proje yürütülüyor. Buna karşın halen pek çok engelli hayata erişimde güçlükler çekiyor. Sizce nerede yanlış yapılıyor?
Engellilerin hayatlarında karşılaştıkları zorluklar, sadece fiziksel engellerle sınırlı değil. Aynı zamanda sosyal zorluklarla da hayatları engelleniyor. Engelliler sosyal yaşamda, eğitim hayatında olumsuz tutumlarla karşılaşıyor. Önce bu olumsuz algıyı yıkarak doğru bir yaklaşım geliştirebiliriz. Engelli ayrımcılığı ile hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bir kişinin engelli olması, onun ekonomik ve sosyal anlamda toplumsal hayata katılmasına engel değil. Kamu binalarından ulaşıma, okullardan sosyal yaşam alanlarına kadar her yeri engellilere uyumlu hale getirmeliyiz. Ancak her şeyden önemlisi engellilere yönelik önyargılarımızı ortadan kaldırmalıyız.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster