Ana SayfaRöportajlar360 bin kişinin hayatına dokundu---

360 bin kişinin hayatına dokundu

3 / 4
360 bin kişinin hayatına dokundu
04 Mart 2013 - 17:28 www.finansgundem.com

Vakfınız akraba evliliklerine karşı bilinçlendirme, doğum öncesi tanı gibi projeleri destekliyor mu?
Sabancı Vakfı, engellilere eşit fırsatların yaratılması amacıyla birçok projeye destek veriyor. Birkaç örnek verirsek; K. Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Derneği, Konya Ereğli’deki zihinsel engelli gençlere meslek edindirmeyi amaçlıyor. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği’nin İzmir Bergama M Tipi Çocuk Ceza İnfaz Kurumu ile yürüttüğü projede yaklaşık 50 tutuklu genç görme engelli akranları için sesli kitap üretti. Serebral Palsili Çocuklar Derneği, Şanlıurfa, Muş ve Bitlis’te beyin felçli çocukların bakımı konusunda 120 aileyi eğitti. Türkiye Gençlik Federasyonu’nun projesi ile işitme engelli gençlerin toplumsal hayata katılımlarına destek amacıyla 13 ilde çalışmalar gerçekleştirildi.
Sizce genel olarak Türkiye, özelinde de İstanbul engelliler için nasıl bir yaşam alanı?
Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için elbette çok çalışılıyor. Ancak İstanbul başta olmak üzere birçok şehrimiz, maalesef, engelliler için uygun yaşam alanlarına sahip olmaktan yoksun. Türkiye’de 1.8 milyonu ortopedik, görme, işitme, konuşma, CP’li ve zihinsel engelli olmak üzere 8.5 milyon engelli var. 8.5 milyon engellinin yaşamını kolaylaştıracak bir hizmet modeli geliştirilmesi önemli. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın projeleri bir bir devreye giriyor. Valilikler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve şirketler engellilere hizmet yarışında. Bundan büyük mutluluk duyuyorum. Cerebral Palsy konusunda Batı’daki uygulamaları inceledik. Buralarda sivil toplum kuruluşları ile birlikte, devlet, yerel yönetimler, ticaret ve sanayi odaları ve hatta sigorta şirketlerinin katılımlarıyla çok etkin modeller oluştuğunu gördük. Ulaşılan ortak nokta, aileler üzerindeki maddi manevi yükü hafifletmek için birlikte hareket etmek.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster