Ana SayfaPara Piyasa22 dev holdingin 2015 planları---

22 dev holdingin 2015 planları

2 / 23
22 dev holdingin 2015 planları
04 Mart 2015 - 09:09 www.finansgundem.com

SABANCI HOLDİNG

1,4 milyar dolar yatırım yapacak

Sabancı Holding bu yıl 1,4 milyar dolar yatırım ve 3 bin ek istihdam planlıyor. Bu ra­kamın yaklaşık yarısının enerji sektörüne yapılması planlanırken, perakende ve tek­noloji alanı da önemli bir pay alacak gibi gö­rünüyor. Bankacılık, sigorta hizmetleri, pe­rakende, enerji, sanayi, çimento sektörle­rinde 69 şirketle faaliyetlerini yürüten Sa­bancı Holding'in 2014 yılı finansal sonuçla­rına göre öz kaynaklarının 20 milyar TL'yi geçmesi bekleniyor.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, "Sabancı Topluluğu 2014 yılında da hedef­lerine ulaştı. Topluluk kombine net satışla­rımız geçen yılın üzerinde, kârlılığımız ise bütçe seviyelerinde gerçekleşti. Bu yıl ise, başta enerji olmak üzere, faaliyet göster­diğimiz tüm sektörlerde yatırım yapmaya, büyümeye ve değer yaratmaya devam ede­ceğiz" diyor. Bu yıl yeni yatırımların katkı­sıyla çalışan sayısının 64 bin kişinin üstü­ne yükseleceğini ifade eden Kurtul, bu ar­tışta perakendedeki büyümenin özellikle et­kili olacağına işaret ediyor. Carrefoursa'da büyümenin ve kârlılığın çok iyi gelişim gös­terdiğini kaydeden Kurtul, bu yıl 200 mağa­za açma planı olduğunu sözlerine ekliyor.

Sabancı Holding, son beş yıl içinde Olmuksa, Diasa ve Sasa gibi şirketlerdeki his­seleri devrederken, enerji, perakende ve çi­mento sektörlerinde şirket alımları yaparak büyüdü. Geçen yıl bir strateji çalışma­sıyla değer yaratan teknoloji odaklı sektör­leri değerlendirdiklerini ve bu kapsamda dünyada gelişen mega trendleri ele aldık­larını dile getiren Zafer Kurtul, Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda holding olarak önem kazanacak sektörleri ve yatırım alan­larını belirlediklerini kaydediyor. Özellikle hayatın tüm alanlarında teknoloji kullanımı yüksek olan sektörlerin öne çıktığına dik­kat çeken Kurtul, Sabancı Holding'in port­föyünü dinamik şekilde yönettiklerini ve da­ha çok rekabet avantajı yaratabilecekleri alanlara odaklanarak mevcut sermayeyi hızlı büyüyen ve öz kaynak kârlılığı yüksek işlerde kullandıklarını ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster